Uutiset

Forssa kaipaa perusteluja kilpailupäivien vähentämiselle – Suomen Hippos vaikenee

” Hippoksen strategiassa puhutaan päätöksenteon läpinäkyvyydestä. Mielestäni tässä tapauksessa avoimuuden kriteerit eivät täyty”, toteaa innovatiivisuudestaan kiitetyn radan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.
Maija Partanen
Forssa on viime vuosina kunnostautunut kokoonsa nähden monenlaisten tempausten ja kokeilujen toteuttajana. Yksi niistä oli Iivo Niskasen ja hänen hiihtokaveriensa haasteajo poneilla kesäkuussa 2019.

Suomen Hippoksen hallitus tiedotti syyskuun alussa kilpailupäivien määrän pysyvän ennallaan Suomessa vuodelle 2022.

"Saamamme ennakkotiedon mukaan myös ratakohtaisten kilpailupäivien määrän piti pysyä suurin piirtein ennallaan”, kertaa tilannetta Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Forssalaisten suureksi yllätykseksi siltä oli otettu kaksi päivää pois ilman suurempia perusteluja. Yksi päivistä siirrettiin Lahteen ja yksi Vermoon.

”En missään nimessä halua arvostella niitä ratoja, joille meidän päivämme annettiin. Enemmän peräänkuulutan kuitenkin perusteita meidän kilpailupäivien vähentämiselle”, Hirvonen jyrähtää.

Radan edustajat ovat pyytäneet hänen mukaansa keskusjärjestöstä useammalta taholta perusteita päivävähennykselle saamatta kuitenkaan suurempaa vastakaikua kyselyilleen.

”Hippoksen strategiassa puhutaan päätöksenteon läpinäkyvyydestä. Mielestäni tässä tapauksessa avoimuuden kriteerit eivät täyty alkuunkaan."

Kilpailupäivien vähentämisellä on myös taloudellisesti ja työresurssien kannaltatärkeä näkökulma varsinkin tulevana vuonna, kun rata myös järjestää Kuninkuusravit.

Kahden päivän vähentäminen aiheuttaa Forssalle noin 29 000 euron tulonmenetyksen tukien muodossa. Menetetyllä summalla palkkaisi Elina Hirvosen mukaan esimerkiksi yhden projektityöntekijän vuoden päätapahtuman valmisteluun.

Forssa on viime vuosina ollut eittämättä yksi innovatiivisimmista niin kilpailupuoleen kuin oheistapahtumiin liittyen. Tämä oli perusteena, kun Pilvenmäki palkittiin vuoden 2018 ratana.

”Tällainen toiminta ei lisää työmotivaatiota. Jos saisimme päätökselle perustelut, voisimme luonnollisesti muuttaa toimintatapoja. Mielestäni olemme suoriutuneet kiitettävästi kilpailuiden järjestämisestä viime vuosina sekä täyttäneet roolimme kilpailumahdollisuuksien tarjoajina esimerkiksi jaettavien sarjojen kautta", Hirvonen perustelee.

MT Ravinetti pyysi Suomen Hippoksesta kommentteja torstaina ja perjantaina. Yhteydenottoihin ei vastattu.

Suomen Hippoksen tiedote vuoden 2022 ravipäivistä

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tammavaltikka syksyn kohokohta Pilvenmäellä – luvassa on ärräpäitä

Avoin ilmoittautuminen kokeiluun Suomessa syksyllä

Rällääjät iskivät nyt Forssan raviradalla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video