Uutiset

Ilmiömäinen An-Dorra johtavan rinnalta Villinmiehen Tammakilvan sankariksi – Liinan Säihke suomenhevosten ykkönen

Molempien rotujen Villinmiehen Tammakilvan finaalit ratkottiin Lappeenrannassa.
Reeta Heino
An-Dorra osoitti vahvuutensa ja ravasi Villinmiehen Tammakilvan voittoon johtavan rinnalta. Jarmo Saarela vastasi ohjastuksesta.

Nelivuotiaat lämminveritammat iskivät yhteen 75-pelin viidennessä kohteessa. Keulapäässä vasta kova kamppailu nähtiinkin kahden raudanlujan kilpasiskon An-Dorran ja Magical Princessin välillä. Jälkeen mainittu haki keulapaikan ja ensin mainittu eteni johtohevosen ulkopuolelle. 10,5-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen tahti pysyi edelleen reippaana kierroksen oltua 12,0 An-Dorran vaatiessa vauhtia. 

Kolmas puolikaskin mentiin vielä 13-vauhtia An-Dorran nitistäessä keulahevosta Magical Princessiä. Loppukaarteen pohjassa An-Dorra eteni johtopaikalle karaten lopussa omille teilleen. Magical Princess oli todella urhea kakkonen. 42 000 euron arvoinen voitto irtosi kilometriajalla 12,6. Jarmo Saarela ohjasti Reino Palomäen valmentamaa nelivuotiasta. Anna Hiltunen hoitaa Korpelan Tilan omistamaa ja kasvattamaa tammaa.

"Lähdettiin vähän reippaammin ja päästiin helposti johtavan rinnalle. Sen jälkeen pidettiin vauhtia, tamma oli rauhallinen ja hyvä ajaa tossa rinnalla. Se ei puske ja saa ajaa mitä haluaa", Jarmo Saarela kommentoi voittajakehässä. 

"Viimeisessä kurvissa tuntui, että nyt on mahdollisuus voittaa tämä lähtö."

Viisivuotiaiden suomenhevostammojen Villinmiehen Tammakilvassa nähtiin yllätysvoittaja. Lähdön suuri suosikki oli Antti Kinnusen Margarida, jolle jäi juoksupaikka johtavan rinnalta Esa Holopaisen ajettua Liinan Säihkeellä keulapaikalta. Loppukaarteessa Margarida sortui laukalle ja samassa Holopainen antoi menoluvan Liinan Säihkeelle, joka kesti voittoon ennen Suvelan Unelmaa ja Ohitellaa. 

L.M.V. Stable Oy:n omistaman tamman voittosumma kohosi ykkösen myötä 24 000 euroa. Seppo Suuronen valmentaa Mikko Salmisen kasvattamaa tammaa. Esa Holopainen vastasi ohjastuksesta.

"Loppukaarteessa oli todella hyvä fiilis. Hevonen oli hyvin ohjilla ja vastasi ulkopuolella olevalle. Sen jälkeen tuli ongelmia, kun ulkopuolen hevonen laukkasi. Tuntui, että hevonen jää siihen ja olin ihan varma, että joku tulee ohi", Esa Holopainen kertasi loppumatkan tapahtumia voittajahaastattelussa. 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: urheilullista ilotulitusta Tetrick Wanian, An-Dorran ja Face Time Bourbonin johdolla

An-Dorra palasi voittajaksi Kasvattajakruunussa - Suven Sametti uusi Tammaderby-voittonsa

Seppo Suuronen lähtee maltillisin odotuksin Killerille Liinan Säihkeen kanssa – V.G. Voiton kausi jatkuu vielä Varsakunkulla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video