Uutiset

Lara Boko ja Mika Forss Oaksin voittoon johtavan rinnalta - Francesco Zet oli Kriteriumin paras

Solvallassa ravattiin kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien Kriterium sekä kolmevuotiaiden tammojen Oaks Ruotsissa syntyneille lämminverisille.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Mika Forssilla oli aihetta iloon myös tänään. Ruotsiin muuttanut Forss narutteli tänään Ruotsin suurimman ja arvostetuimman kolmevuotistammakisan Svensk Trav Oaksin voittoon Lara Bokolla. Arkistokuva.

Tammojen puolella nähtiin upea suomalaisilotulitus. Suomalaisomisteinen Lara Boko rattaillaan Mika Forss oli selityksittä paras johtavan rinnalta. Timo Nurmos valmentaa Djali Bokon tytärtä, jonka omistaa Oraviston Talli Oy. Premiechansin myötä 2,8 miljoonan kruunun arvoinen ykkönen irtosi voittotuloksella 12,1. Lara Bokoa hoitaa suomalainen Isabella Tervonen.

Lähdön suosikki Senorita Tokio piti sisäradalta vaivatta keulapaikan. Alun kolmantena ravannut Lara Boko pääsi Red Lady Expressin laukan myötä etenemään johtavan rinnalle, josta Mika Forss halusi myös ajaa lähdön Kashmir Riverin tultua kysymään tuota paikkaa avauspuolikkaan kohdalla. 09,1-avauksen jälkeen tahti tasaantui, mutta ensimmäinen kierros oli silti 12,1-vauhtinen. Loppusuoran alussa Mika Forssin ajokki nakersi otteen tallikaveri Senorita Tokiosta ja liiteli upeaan Oaks-voittoon. 

”Tamma oli lämmityksessä tänään sellainen kuin mitä viime aikoina, rauhallinen ja ravannut hyvin. Auton takana ei ollut tänään mitään ongelmaa ja sen jälkeen luotin paljon hevoseen. Se näytti tänään olevansa yksinkertaisesti paras”, kertoi onnellinen Mika Forss voittajahaastattelussa.

”Oaksin voittaminen on todella suurta. Olen ollut mukana aiemmin kahdesti Hermes Bokolla ja Staro Miamilla ja nyt tuli paras mahdollinen lopputulos.”

Johtavan takaa tilat löytänyt suomalaisomisteinen Bright Crystal täydensi suomalaisten juhlat Ruotsin kolmevuotiaiden tammojen ykköslähdössä. Onkel Invest Oy omistaa ja on kasvattanut Bright Crystalin. Björn Goop ohjasti valmentamaansa tammaa.

Oriiden ja ruunien Kriteriumissa Kihlström ja Redén -show sai jatkoa viimevuotiseen tapaan, jolloin kaksikko voitti Bramblingin kanssa. Tänä vuonna voittajahevonen oli Francesco Zet, joka voitti raskaimman kautta kierrettyään viimeisen tuhannen kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua noustuaan sinne toisesta parista ulkoa. Loppusuoralla ori liiteli omille teilleen voittotuloksella 12,7, jolla irtosi premiechansin myötä neljän miljoonan kruunun ykköspalkinto. Örjan Kihlström ohjasti Daniel Redénin valmentamaa kolmevuotiasta, jonka omistaa Stall Zet. Global Cashflow oli toinen ja Mellby Jinx kolmas.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Varsavalmentaja Kai Jussila takoo Solvallan voittoja - vuorossa Big Shot

Calgary Games johti Åbyn mestaruusjuhlia suvereenilla tyylillä - mukana Jompen videohaastattelu

Mika Forss korvaa Ulf Ohlssonin Åbyssä mm. Milliondollarrhymellä - Calgary Games topissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video