Uutiset

Matti Nisonen avaa talveksi filiaalin Julmyraan

"Solvallassa kilpaileminen houkuttaa. On siinä kuitenkin useampi muukin ravirata maltillisen ajomatkan päässä."
Ville Toivonen
Matti Nisosen valmennettavia nähdään talven mittaan kilpailemassa myös Ruotsissa.

Vieremällä Vidgrénin perheen tiloissa hevosia valmentava Matti Nisonen avaa talveksi filiaalin Ruotsin Julmyraan. Ensimmäiset hevoset lähtevät kohti länsinaapuria loka-marraskuun vaihteessa.

"Annika-puoliso lähtee ensimmäisten hevosten kanssa. Minä tulen loppujen mukaan lähtevien hevosten kanssa marraskuun aikana”, kertoo Matti Nisonen.

Mukaan lähtee starttihevosia, joille on talvella tarjolla hyvin kilpailumahdollisuuksia Ruotsin puolella. Reilut sata kilometriä Solvallasta lounaaseen sijaitseva Julmyran valmennuskeskus sijaitsee useiden raviratojen läheisyydessä.

"Solvallassa kilpaileminen houkuttaa. On siinä kuitenkin useampi muukin ravirata maltillisen ajomatkan päässä”.

Matti ja Annika kävivät tutustumassa Julmyraan muutama viikko sitten. Vieremäläisvalmentaja oli tyytyväinen näkemäänsä ja eritoten valmennusolosuhteisiin.

"En ollut itseasiassa käynyt ennen Julmyrassa. Valmennuspaikat vaikuttavat erinomaisille. Muutenkin siellä on tiivis suomalaiskeskittymä. Tosi mielenkiintoinen talvi tulossa meidän tallillemme”, toteaa Matti Nisonen tyytyväisenä.

Näillä näkymin hevosia lähtee Ruotsiin kahdeksan–yhdeksän.

"Sovimme Julmyran kanssa, että saamme vuokrata sen verran karsinoita kuin tarvitsemme. Hevosmäärä saattaa elää jonkin verran. Katsotaan, miten muutama hevonen ehtii kuntoutua talvea ajatellen. On siinä varmasti talven aikana liikennettä kumpaankin suuntaan. Helppohan Ruotsin ja Suomen välillä on siirrellä hevosia tarpeen mukaan."

Matti Nisosen ja Annika Redefalkin on tarkoitus olla talven yli Ruotsissa. Tarkkaa aikataulua Ruotsin vierailulle ei ole kuitenkaan laadittu.

"Katsotaan miten hevoset alkavat kulkemaan. Ollaanko kevääseen asti vai tullaanko aikaisemmin pois."

Pariskunta on innoissaan Ruotsin filiaalin avaamisesta. Kielimuuri ei aiheuta ongelmia. Annika on syntyjään ruotsalainen ja Matti työskenteli pitkään Ruotsissa muun muassa Kari Lähdekorvella, Timo Nurmoksella ja Stefan Melanderilla.

"Ruotsin kieli taittui hyvin parisen viikkoa sitten Julmyrassa käydessä. Onhan tämä todella hieno mahdollisuus palata vähän kuin toiseen kotiin omien valmennettavien kanssa."

Nisosen valmennettavat ovat esittäneet viime starteissaan hyvää nousukuntoa. Ruotsiin matkaavista hevosista Djokovic oli lauantaina kolmas Skellefteån V75-ravien suuripalkintoisimmassa Stig Lindmarks Styrkeprovissa.

"Djokovic oli oikein hyvä Skellefteåssa. Olemme tehneet pientä nuorennusleikkausta kalustoon. Hevostilanne vaikuttaa oikein hyvälle tällä hetkellä”, kiittelee Nisonen.

Ruotsiin lähtee pääosin Vidgrénin perheen hevosia. Djokovicin lisäksi ainakin Radetzky lähtee Julmyraan.

"Ihan kaikista hevosista ei ole vielä tehty päätöksiä. Meidän oma Midleton on Ruotsiin lähtevien hevosten joukossa."

Lue myös:

"Jos lähdemme käymään Ruotsissa, sanon palaavani kotiin Ruotsiin. Sama tunne minulla on kuitenkin Taipalsaaren ja nyt Vieremän suhteen" – Annika Redefalk viihtyy Suomessa

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Jos lähdemme käymään Ruotsissa, sanon palaavani kotiin Ruotsiin. Sama tunne minulla on kuitenkin Taipalsaaren ja nyt Vieremän suhteen" – Annika Redefalk viihtyy Suomessa

Ikäluokkahevonen Matti Nisoselle – "Seurasin tamman otteita jo ikäluokkalähdöissä edelliskausina. Luulen sen riittävän omissa sarjoissaan, jos vain saamme viimeisen vaihteen takaisin."

Menestystalli Melkko ja Sorosen vuodenvaihteen kuvioissa myös tipsejä 75:n megapottiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video