Uutiset

Riina Rekilä tähtää Tetrick Wanialla seuraavaksi puolen miljoonan ykköseen Örebron Svampenissa – lahjakas ori on herättänyt myös ostajien mielenkiinnon

"Ajetaan Örebrossa mailin matkan kisa, mikäli hevosella on kaikki hyvin."
LARS JAKOBSSON / TR BILD
Riina Rekilä voitti Tetrick Waniallaan keskiviikkona Solvallassa. Seuraavaksi tähtäin on Svampenissa, jonka voittaja kuittaa 510 000 kruunua.

Riina Rekilän kovasukuinen Tetrick Wania (Muscle Hill – Random Destiny) jatkoi keskiviikkona Solvallassa siihen missä Vermon voitossaan jäi. Rekilän ohjastama kaksivuotislahjakkuus voitti Solvallan Breeders Crown -lähdön helponnäköisesti. Voittotulos oli 1.15,8a 2140 metriä ja palkintorahaa kertyi tilille 175 000 kruunun verran.

"Voitto tuli helpontuntuisesti. Ori oli Vermossakin hyvä voittaessaan uudella SE-ajalla. Onhan se koko ajan tuntunut totta kai lahjakkaalle."

Uran kahdessa ensimmäisessä starteissa Tetrick Wanian rattailla nähtiin Örjan Kihlström. Näistä jälkimmäinen kilpailu Solvallassa pilaantui laukkaan.

"Vaikea sanoa ihan tarkalleen miksi ori laukkasi silloin. Nuoria hevosiahan nämä ovat ja välillä sattuu epäonnistumisia."

Uran kolmannen startin Vermossa Rekilä ajoi itse.

"Ajattelin kokeilla itse miltä Tetrick Wania tuntuu startissa. Vermon startti sujui oikein mallikkaasti, ja ajattelin sitten ajaa myös Solvallassa itse."

Seuraavaksi startiksi Tetrick Wanialle on kaavailtu torstaina 14. lokakuuta Örebrossa ajettavaa Svampen-kaksivuotislähtöä 510 000 kruunun ykkösellä. Ilmoittaminen lähtöön oli jo perjantaiaamuna. Ohjaksissa jatkaa Riina itse.

Väliviikon Tetrick Wania viettää Riinan kanssa Journey Stablen tiloissa Enköpingissä.

"Ajetaan Örebrossa mailin matkan kisa, mikäli hevosella on kaikki hyvin. Myöhemmin syksyllä olisi Uppfödningsloppet Jägersrossa. Niin pitkälle en ole vielä miettinyt kilpailuttamista”."

Örebron lähtöön on myös ilmoitettu Mattias Djusen valmentama Beat It, jonka Isto Kuisma huusi Uutisen perheelle 700 000 kruunulla Traveran huutokaupasta.

Tetrick Wanian puoliveli Walner (i. Chapter Seven) on aloittanut siitoksessa todella hienosti. Niinpä ei ole ihme, että ostajat ovat kiinnostuneet Tetrick Waniasta. Vielä Riina Rekilä ei ole kuitenkaan luopunut kotikasvatistaan.

"Eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu hevosrintamalla. Ainakin vielä mennään tällä systeemillä."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katso video: Tetrick Wanian näytöstä Örebrossa – Beat It täydensi suomalaispanoksen kolmannella sijalla

Huutokaupan kallein hevonen Beat It tavoittelee Örebrossa puolen miljoonan ykköstä suomalaisille omistajilleen: "Ihan joka päivä ei omistamamme hevonen ole tällaisessa lähdössä mukana"

Walnerin puoliveli Tetrick Wania avaa kilpailu-uransa perjantai-iltana Bergsåkerissa: "Kykyjä oriilla on paljon, mutta kokeessa se oli vähän laiska ja sitkas"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video