Uutiset

Tomas Malmqvist saa Ranskaan vahvistuksen Martin De Bosista - tallissa muitakin suomalaisia menestyshevosia

Tomas Malmqvistin talli on tällä kaudella pärjännyt ennenkin suomalaishevosilla, ja nyt talliin on tulossa kova vahvistus. Mika Vihelän ori ja kasvatti Martin De Bos on mennyt Vincennesissä täyden matkan 10,5 ja tienannut urallaan liki 2,9 miljoonaa kruunua
Ville Toivonen
Jägersron valmentaja Tomas Malmqvist on Ranskan valmennettavillaan saanut lääkeainerikkomuksista rangaistuksen. Malmqvist selvisi sakoilla mm. suomalaisomistuksessa kilpailevaan Frozen Queeniin liittyvästä tapauksesta.

Seitsemänvuotiaan Martin De Bosin (Maharajah) tämä kausi ei ole kuitenkaan mennyt nappiin. Ori palasi Ruotsiin Petri Purolle kesällä. Peter Ingves ajoi oriilla koelähdön Halmstadissa pari viikkoa sitten, mutta nyt oriin on sovittu muuttavan Tomas Malmqvistille ja takaisin Ranskaan.

"Näin on ainakin sovittu, ja kuljetus on sovittu ensi viikolla alkuviikkoon", kertoo Malmqvist.

"Puro on laittanut hevosen kuntoon taas tietojeni mukaan, ja on sovittu hänelle palkkio mahdollisista Ranskan tuloista. Martin De Boshan on ihan huippuhevonen. Jos se pelittää tasollaan, sillä voi ajaa melkein mitä tahansa lähtöjä. Vincennesin iso rata sopii ilmeisesti erityisen hyvin. Tosin talvimeetingin jälkeenkin Ranskassa on isoa rahaa, ja katsotaan ehditäänkö kuinka paljon Vincennesiin talven aikana vai keksitäänkö oriille vaihtoehtoisia paikkoja ansaita. Niitä Ranskassa kyllä riittää."

Martin De Bos ei ole Malmqvistin tulevaisuuden ainoa suomalaishevonen. Tallin starttiin ilmoitettujen joukossa on Ranskassa Fincumet Groupin eli Jouni Järvensivun omistamat tammat Estelle Nordique (Real De Lou), 7, ja Frozen Queen (Look De Star), 6, sekä Kaustisen valmentajan Rainer Björkrothin Ranskaan lähettämä Izaak Du Boulay (Uraki Des Sarts), 3. Tammat ovat sisaruksia ja kivikovan kilpatamman Joyeuse D'Orin (Vroum D'Or), voittosumma 305147 euroa, tyttäriä. Ne ovat tehneet hyvää tiliä syksyn aikana ja ori Izaak Du Boulay on myös voittanut yhden uransa seitsemästä Ranskan juoksustaan, elokuussa Pornichetissä. Toinen Rainer Björkrothin hallinnoiman kimpan hevonen Fighter Kiss (Memphis Du Rib) on myös mennyt hyvin - kevätpuolella tuli "Galliasta" peräti neljä voittoa.

"Molemmat tammat on alustavasti ilmoitettu ensi lauantaille Vincennesiin, mutta muitakin mahdollisuuksia on, katsotaan. Ne ovat vahvoja. Estellelle varsinkin on paljon hyviä lähtöjä, kun se on hyvä montéssa. Izaak on ilmoitettu samalle päivälle Chartresiin. Ori on lupaava, mutta se sairasteli kesällä, ja paluu huippuvireeseen on vähän kestänyt. Fighter Kissille monté on taas melkein elinehto. "

Tomas Malmqvistin (valmennuslistalla kaikkiaan 53 hevosta) tallin "suomalaishevoset":

Izaak Du Boulayn uran tietoihin.

Estelle Nordiquen startteihin Ranskassa.

Frozen Queenin tiedot.

Fighter Kissin startit.

Martin De Bosin tiedot Ruotsin järjestelmässä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fighter Kiss Pariisin suomalaistähtenä illalla

Short In Cash siitosoriiksi Ossi Nurmosen listoille - kilpauraa pyritään jatkamaan

Martin De Bos aloittaa Pariisissa torstaina - Dusktodawn Boogie jatkaa sunnuntaina

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle