Uutiset

Tornion Laivakangas haastaa raviväen jälleen hiihtämään – viime kevään haaste keräsi 17 870 hiihdettyä kilometriä

Laivakankaan raviradan viimekeväinen #ravikansaladulla -haaste saavutti suuren suosion. Jatkoa seuraa tänä talvena.
Leena Vesa
Hiihtohaasteen toinen primus motor Satu Vesa kera menestyshevosensa Breedloven.

Laivakankaan ravirata haastoi kaikki valtakuntamme raviradat sekä hevosurheilua harrastavat ihmiset kevään 2021 hiihtohaasteeseen. Raviväki tarttui haasteeseen tomerasti, ja tempaukseen osallistuneet hiihtivät yhteensä 17 870 kilometriä.

 

Uusi haaste alkaa 1. joulukuuta ja kestää aina 30. huhtikuuta 2022 saakka. Laivakankaan haasteeseen mukaan lähtevät raviradat keräävät pottiinsa mahdollisimman paljon hiihtokilometrejä ja riveihinsä mahdollisimman runsaslukuisen porukan.

 

Haasteen tavoitteena on lisätä raviyhteisön yhteenkuuluvuutta, levittää hyvää mieltä ja saavuttaa lajille positiivista näkyvyyttä.

 

Haasteeseen osallistuvia henkilöitä pyydetään pitämään kirjaa hiihtämistään tai lenkkeilemistään kilometreistä ja julkaisemaan haasteeseen liittyviä kuvia somessa. Tunnisteet ovat #ravikansaladulla ja #laivakangas sekä haasteeseen osallistuvan henkilön oma ravirata. Jos haasteeseen osallistuva henkilö ei ole somessa, hän voi toimittaa tietonsa suoraan omalle raviradalleen.

 

Uutuutena mukana on bonuspistejärjestelmä. Oman tavoitteen – esimerkiksi kilometrimäärän tai vaikka Tervahiihtoon osallistumisen - somejulkaisuna ilmoittaminen tuo yhden bonuspisteen, kaverin mukaan haastaminen tuo toisen pisteen ja haastetun kaverin hyväksyvä vastaus kolmannen. Mikäli osallistujan ilmoittama tavoite toteutuu, osallistuja tuplaa bonuspisteensä. Eniten bonuspisteitä keränneille on luvassa bonuspalkintoja.

 

Radat valitsevat omat yhteyshenkilönsä, jotka kokoavat edustajiensa huhkimat kilometrit ja keräämät bonuspisteet yhteen.

 

Hiihtohaasteelle on perustettu oma Facebook-ryhmä, missä jaetaan tiedotteita, vinkkivideoita, kuvia ja kuulumisia.

 

Idean takana ovat merilappilaiset raviaktiivit Satu Vesa ja Tiia Kauppinen. Ajatus syntyi luonnollisesti hiihtoladulla.

 

”Ajatuksena ja tavoitteena on lisätä raviporukoiden yhteisöllisyyttä ja tehdä lajille positiivista pr:ää. Haasteeseen voivat osallistua ihan kaikki, joiden elämään ravit kuuluvat: niin ammattilaiset, harrastajat, entiset ravinuoret kuin ravien seuraajat”, Satu Vesa sanoo.

 

Vesa on tehnyt ravialalla pitkän päivätyön. Haasteeseen kuuluu hänen mukaansa myös terveydellinen näkökulma.

 

”Tiedän, että raviporukassa on paljon urheilullista väkeä. Toivomme, että he lähtevät etunenässä näyttämään esimerkkiä ja houkuttelevat kanssaihmisiä mukaan. Mutta tiedän myös omakohtaisten kokemusten kautta, että arki pakkaa toistamaan liikunnan kannalta samoja fyysisesti raskaitakin kaavoja. Jos haaste saisi hevosalan yrittäjät ja toimijat harjoittamaan tavallisuudesta poikkeavaa liikuntaa edes yhden kerran, tavoitteemme on saavutettu”, Vesa näkee.

 

Haasteen voittanut ravirata saa palkinnoksi pokaalin. Viime kevään haasteen voitti järjestäjärata Laivakangas.

 

”Radoille toimitetaan taulukot, joihin on helppo laskea osallistujamäärät ja kilometrit. Toivotaan, että porukat innostuvat lähtemään jälleen mukaan”, Vesa lausuu. Pisteiden laskusta ja ”ylituomaroinnista” vastaa Tiia Kauppinen.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tornion ravirata haastaa hevosväen hiihtämään – ”Haasteeseen voivat osallistua kaikki, joiden elämään ravit kuuluvat”

Laivakankaan kauden pääravien alku viivästyy pahoin

Hevosvoimat jylläävät rahaa pohjoisen raviratojen laariin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle