Uutiset

Face Time Bourbon uudelleen Mikkeliin ensi kesänä? "Olemme käyneet hyvässä hengessä keskusteluja"

Ohituskaistan käytöstä saatiin Mikkelissa marraskuun kokeilussa hyvää palautetta. Pysyvästi sitä ei oteta käyttöön, mutta sen käyttö jatkuu kyllä. Tavasta keskustellaan vielä.
Terhi Piispa-Helisten
Face Time Bourbon tuli, näki ja voitti Eric Raffinin ohjastamana heinäkuussa St Michelin kansainvälisen lähdön.

Suomalainen raviyleisö sai nähdä maailman tämän hetken parhaan hevosen Face Time Bourbonin voittavan näytöstyyliin viime kesän St Michel-ajon. Mikkelillä on toimitusjohtaja Kari Tiaisen mukaan tavoitteena tarjota myös ensi kesänä kilvassa aivan huippuja.

”Olemme budjetoineet ensi kesälle lentokuljetuksen kustannukset. Toki noudatamme edelleen perusperiaatettamme, että lennätämme ainoastaan absoluuttisia huippuhevosia Mikkeliin”, hän painottaa.

Face Time Bourbonin taustajoukot viihtyivät Mikkelissä viime kesänä. Tiainen on pitänyt keskusteluyhteyttä yllä läpi syksyn orin omistajien kanssa.

”Ensi kesään on vielä pitkä aika. Olemme käyneet hyvässä hengessä keskusteluja. Annetaan oriin startata ensin Pariisissa Prix d’Ameriquessa. Käydään sitten konkreettisempia keskusteluja.”

Face Time Bourbon kuittasi voitostaan 80 000 euroa. Ensi heinäkuun 17:ntenä ajettavan vauhtijuhlan voittaja ansaitsee Tiaisen mukaan vähintään saman summan.

Tämän lisäksi Mikkeli on alustavasti sopinut jatkavansa Jägersron raviradan kanssa yhteistyötä. St Michel-ajon voittaja saa ensi kesänäkin paikan 26. heinäkuuta 1 609 000 kruunun (liki 157 000 euron) ykkösellä ravattavaan Hugo Åbergs Memorialiin.

”Mikkelin ja Jägersron väliin jää ensi kesänäkin vain yhdeksän päivää. On kuitenkin hieno tarjota tällainen ylimääräinen porkkana Mikkelin voittajalle.”

Yksi Mikkelin jo päättyneen ravikauden uutuuksista oli open stretch -ohituskaistan koekäyttö vuoden kaksissa viimeisissä raveissa marraskuussa. Kari Tiaisen mukaan palaute oli myönteistä.

Pysyvää käytäntöä ei ohituskaistan käytöstä ole kuitenkaan tehty.

”Olemme keskustelleet päättävämme sen käytöstä joko ravipäiväkohtaisesti tai kuukausittain. Pysyvää käytäntöä siitä ei tule, eikä ollut tarkoituskaan tulla. Ohituskaista antaa mukavan lisämausteen lähtöihin, vaikkei ainakaan vielä kertaakaan olla sitä pitkin noustu voittoon asti."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Prix d'Amerique taas huimaa shakinpeluuta: yksi Bazíren tallin viidestä putosi - joukkueen kuskit selvillä

”Kävi niin huono tuuri, että ensimmäinen hevonen sattui olemaan hyvä” – Hevoskasvatus kiehtoo HJ-Stablen Hannu ja Ulla Järveä

Uutisia Vincennesistä: suomalaisori Martin De Bos aloittamassa - Face Time Bourbon katosi pyhän listalta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle