Uutiset

Toto75-karonkka: Astrum hallitsi napapiirillä – Antti Ala-Rantalalle Toto75-tupla

Rovaniemellä ravattiin lauantain kotimainen Toto75-kierros. Raveissa ratkaistiin myös Arctic Challenge -ohjastajaottelu. Voiton vei Santtu Raitala.
Kuva: Ville Toivonen
Pudasjärveltä lähtöisin oleva ja Ruotsin kautta Teivoon kulkeneella Antti Veteläisellä oli jälleen aihetta hymyyn. Astrum ravasi 5000 euron arvoiseen haastajadivisioonafinaalin voitoon.

1. Astrum

Ylöjärveltä Rovaniemen Mäntyvaaralle matkanneet Astrum ja Antti Veteläinen eivät tehneet hukkareissua pohjoiseen. Pelisuosikki kiskaisi keskeltä rataa vauhdilla keulapaikalle. Sen jälkeen Veteläinen sääteli keulassa tempon tasaiseksi. Loppukurvissa kaksikko löi kaasun pohjaan ja pakenivat samassa aivan omille teilleen. Googal teki vahvan juoksun ja piti lopussa toiseksi. Irina ja Petteri Viitala omistavat viisivuotiaan ruunan. Antti Veteläinen on hevosen valmentaja. Osmo Hokkanen on Astrumin kasvattaja.

2. Nyland

Antti Ala-Rantalan valmennustallille Rovaniemen ravipäivä hipoo täydellisyyttä. Farzad Boko toi Ala-Rantalan talliin ravipäivän arvokkaimman lämminverilähdön voiton ja Nyland jatkoi samaa reseptiä kylmäverilähtöjen osalta. 7000 euron arvoinen napakymppi irtosi vaativan reissun päätteeksi johtavan rinnalta. Keulassa pelisuosikki Koskelan Akseli teki kaikkensa keulapaikalla, mutta se riitti tällä kertaa vain kakkossijaan. Nylandin omistaa Stam Team ja Tiina Ala-Rantala hoitaa 11-vuotiasta hevosta. Antti Ala-Rantala vastaa ohjastuksen lisäksi myös hevosen valmennuksesta. Stall Avert on kasvattanut hevosen.

3. Valtroks

40 metrin takamatkalta matkaan avannut pelisuosikki asettui lopulta parijonoon kolmanneksi. Sieltä Santtu Raitala suunnisti suojatillaan kiriin kolmannelle radalle noin 700 metriä ennen maalia. Lopussa suurimman haasteen tarjosi takajoukoista hyvän kirin kehittänyt Rappodina, mutta se joutui ravin murentuessa tyytymään kakkosijaan. Kati Pekkala on hevosen omistaja ja valmentaja. Sari Karvali on Valtroksin kasvattaja. 

Arctic Horse Race -tapahtumassa on muodostumassa jo perinteeksi ohjastajaottelu Arctic Challenge, jonka vei tänä vuonna nimiinsä kotimaan ohjastajatilaston kärkinimi Santtu Raitala. Toiselle sijalle ylsi jaetusti Petteri Joki ja Hannu Torvinen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsin Toto75-karonkka: Timo Nurmoksen tallin Amalencius B.B. vakuutti Färjestadissa

Suomen Toto75-karonkka: Deangelo häikäisi jälleen - Jukka Torvisesta ohjastajien Suomen mestari

Ruotsin Toto75-karonkka: Global Adventuren loppukiri hurmasi Gävlessä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle