Kuninkaallista säihkettä Keskisessä - Ravinetti - MT Ravinetti
Vihjeet

Kuninkaallista säihkettä Keskisessä

Kaksipäiväinen Ruunakunkkarit -tapahtuma kruunaa Ylivieskan Keskisen ravikauden. Ruunaruhtinasta aletaan selvitellä jo perjantaina 1600 metrin osalähdön voimin.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Miika Tenhusen treenaama Draken ei ole tällä kaudella vielä ykköseksi yltänyt, mutta voittaminen on aiemmilta vuosilta tuttua touhua. Lauantaina ruuna lähtee paalun turvin kuningas Evartin kaatoon.

Lauantaina punnitaan ruunaruhtinaskandidaattien papu 2600 metrin matkalla.

Tittelin kahtena edellisvuonna nimiinsä vienyt Polara on vahvoilla, mutta perjantain tapahtumat kannattaa seurata tarkasti ennen Toto75-pelipäätöksiä.

Ylivieskassa nähdään tositoimissa sekä kuningatar että kuningas. Virin Camilla lähtee Helätin-ajossa jahtaamaan paalulta pakoon pyrkivää Bilettäjää. Oman mausteensa tammataistoon tuo kykenevä ruotsalaisvieras Granetta.

Evartti starttaa 2600 metrin voimainkoitokseen kahdelta pakilta. Kuningas on toki suosikki, mutta tehtävä ei ole simppeli. Edempää pyrkii pakoon liukkaita haastajia. Yllätystä kärkkyy voitokas Draken.

”Seinäjoen startin saa unohtaa. Ruuna kävi ylikierroksilla, ja tiesin, ettei vitosradalta päästä ravilla matkaan”, valaisee Drakenin valmentaja-ohjastaja Miika Tenhunen.

Tenhusen mukaan ruuna on muuten huippukunnossa, ja toissakertainen juoksu sai valmentajan tyytyväiseksi. Treeneissä Draken on polkenut ryhdikkäästi.

”Jos Draken lähtee ravilla, se lähtee lujaa. Keulaan koetetaan. Siitä ruuna vastaa tosi sitkeästi. Drakenilla on yllätyssaumaa, ja jos Evarttia suojaa, tämä kannattaa ottaa mukaan.”

Tenhusen toinen edustaja Ylivieskan kierroksella on avauskohteen Kalle Kalas.

”Ruuna on parempaan päin menossa. Mikäli Kalle Kalas pääsee juoksemaan lähellä kärkeä, se voi kolkutella totosijoja. Voittaminen on vaikeaa.”

Vihjerivin ankkuri on tiistaina upealla tavalla viimeistellyt Kajaanin kanuuna Whogonow. Keulassa juossut ori sai Kuopiossa kimppuunsa suoranaisen viestijoukkueen, mutta Mikko Koivun treenattava kesti kaiken ja kontrasi varmaan voittoon. Vastus on Ylivieskassa sopivaa luokkaa.

 

Toto75-vihjeet:

Lähtö 1: 5,2,8 (10,6)

Lähtö 2: 13,4,10,8 (6,5)

Lähtö 3: 15,8,3 (16,10)

Lähtö 4: 6 Whogonow (10,1)

Lähtö 5: 3,14,10,4,12 (8,11)

Lähtö 6: 1,6 (3,4)

Lähtö 7: 11,6,3,4,1 (7,2)

1 800 riviä x 0,05 euroa = 90 euroa

 

Siirry tästä pelaamaan vihjerivi Veikkauksen sivuille.

 

 

Viikon väistö

Toto75, lähtö 3: Lahjakas Universe Leader ei ole yltänyt viime aikoina parhaimpaansa. Lähteminen on ollut vaikeaa, eikä voltin vitonen auta asiaa.

 

Viikon varma

Toto75, lähtö 4: Whogonow'n lahjat ovat selvästi oriin voittosummaa mittavammat. Janne Lukkarin ohjastettava ei ole Ylivieskassa pysäytettävissä ilman laukkaa.

 

Viikon yllättäjä

Toto75, lähtö 2: Vaikka Draken ei vielä olekaan tällä kaudella ykköseksi yltänyt, ruunan vire on mallillaan. Keulasta Draken vastaa ohi yrittäville sisukkaasti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Magical Princess Äimäraution kuningatar

Pilvenmäellä Tammavaltikkaa, Specialia ja Maratonia - tukipilarit alussa ja lopussa

Seppelejahdit käyntiin Seinäjoella - seiskavitoset Hetviinan varaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video