Savo-Karjalan Lihan toimitusjohtaja: "Emme ikinä käytä ulkomaista lihaa"
MaaJussi -ohjelmassa haastateltu sikatilallinen mainitsi Savo-Karjalan Lihan käyttävän ulkomaista lihaa.Savo-Karjalan Lihan tuotteissa "ei ikinä ole käytetty eikä tulla käyttämään" ulkomaista lihaa, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jouko Koistinen.
MT:n MaaJussi -ohjelmassa haastateltu sikatilallinen Juha Sipilä mainitsi yhtiön esimerkkinä pienistä lihanjalostajista, jotka käyttävät ulkomaista lihaa.
"Ollaan ihan kotimaisen faneja. Raaka-aine hankitaan itse, se pitää tuhlata pois", Koistinen sanoo.
Koistisen mukaan ainut ulkomainen liha, jota Savo-Karjalan Lihassa käsitellään, on Heinon Tukulle rahtityönä menevä tuotanto.
Houkutus ulkomaisen lihan käyttöön on lihanjalostajalle kyllä suuri, Koistinen toteaa.
Maahantuojilta satelee viikoittain tarjouksia pienistä dumping-eristä.
Porsaan ulkofilettä saattaa saada arvonlisäverottomana 3,30 euroa kilo, naudan ulkofilettä seitsemällä eurolla.
Halvat erät ovat tosin pieniä.
"Lava tai kaksi, ei niiden varaan pysty rakentamaan. Jos isoja määriä pystyisi käyttämään, olisi hinta korkeampi."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

