Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Entinen ministeri Taisto Tähkämaa on kuollut 101 vuoden iässä
Tilaajalle
|
Traktoriin asennettava tienhoitopuomi antaa ulottuvuutta pusikoiden niittoon – laitteella lupiinien murskaus ei tuota ongelmia
Lihan alkuperä
Ruoka
|
”Useat ei-EU-maat” merkintä kelpaa, lihan alkuperä kerrottava yli 15 prosenttia lihaa sisältävistä ruoista
Elintarviketeollisuus
|
Lihan alkuperä halutaan isolla pakkauksen kanteen
Ruoka
|
Miksi hampurilaispihvin alkuperää ei tarvitse kertoa? ”Siellä voi olla ihan mitä lihaa vaan”
Tilaajalle
Ruoka
|
Osa Hesburgerin lihasta on kotimaista, mutta kuinka suuri osa? Vastaus on kysyttävä hampurilainen kerrallaan
Tilaajalle
Arvio
Katja Lamminen
Ruoka
|
Mihin ihmeeseen tämän ravintolaketjun suosio perustuu? Annokset eivät innosta, ellei halua ulkomaista rasvamättöruokaa
Ravintolat
|
Kotipizza siirtyy käyttämään myös ulkomaista lihaa – näin yritys selittää päätöstä
Ruoka
|
Alanya-marketti vetää kantaväestöä eksoottisilla tuotteillaan – ”Moni luulee, että halal-liha tulee jostain Afganistanista”, kauppias korjaa käsityksiä
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Suoramyynti houkuttelee, mutta koettelee lampureita – ”Saatetaan panostaa oman jaksamisen kustannuksella”
Tilaajalle
Ruoka
|
Selvitys lihan alkuperästä antoi huolestuttavia tuloksia Helsingissä – lähes puolella ravintoloista korjaamisen varaa
Arvio
Terhi Pape-Mustonen
Ravintolat
|
Söin täällä: Herkullinen burgeri maistui Suomussalmella mutta alkuperiä joutui selvittämään
Ruoka
|
Korona-aika vähensi ravintoloiden valvontaa, tarkastuksia sovitaan etukäteen ‒ ”Emme ole vielä menneet kohteisiin, joissa on paljon riskiryhmäläisiä”
Tilaajalle
Ruoka
|
Lihan alkuperämerkinnät jakavat EU-maita: ”On todennäköisesti maita, jotka eivät lämpene”‒ tässä niistä kolme, ilmoitusvelvollisuus tuskin laajenee lihavalmisteisiin
Tilaajalle
Suurennuslasia tarvitaan yhä
Näin Lidl selittää Suomen lipulla varustettua ulkomaista paistirullaa: "Logo on oikealla paikallaan, koska liha on valmistettu Suomessa"
Lihan alkuperäilmoitusten laiminlyönneistä ei tietoa – Ruokaviraston mukaan ravintola jää alkuperähuijauksesta kiinni tarkastuksessa
Tärkeä linjaus hyvistä tavoista
Ei se niin vaikeaa olekaan
Ravintolan ei tarvitse ilmoittaa jauhelihan alkuperää, jos se sisältää suolaa enemmän kuin yhden prosentin
Avoimuudella vilppiä vastaan
Useilla EU-mailla toiveena tehdä ruuan alkuperämerkinnöistä pakollisia, koska niiden puuttuminen "vaarantaisi kansan- ja kuluttajaterveyden"
MTK vaatii koko ruokaketjua avoimuuteen ruuan alkuperästä: "On selvää, että ravintoloissa ei olla salapoliiseja"
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Lihan alkuperäissäädös voi pahimmillaan tarkoittaa hyvin vähän
Ravintolaketjut ottavat muutoksen lihan alkuperämerkinnöissä vastaan vaihtelevasti, Picnic ja McDonald's etukenossa
Jauhelihapihvit, kebab, kananugetit: Yllättävän moni ravintola-annos voi jäädä lihan alkuperämerkinnän ulkopuolelle
Ravintola-ala pitää lihan alkuperämaan kirjallista ilmoittamista jäykkänä vaatimuksena
EU epäilee: Lihan alkuperä ei ole sidoksissa sen laatuun
Lidl ei kerro leikkeleidensä lihan alkuperämaata: "Paloista yhdistetty liha"
Keskokin käyttää kyseenalaista brasilialaista lihaa Pirkka-leikkeleissään, vettä vielä enemmän kuin S-ryhmän tuotteessa
Atrian osin omistama Kaivon Liha käyttää tuotteissaan pääosin ulkomaista lihaa
Savo-Karjalan Lihan toimitusjohtaja: "Emme ikinä käytä ulkomaista lihaa"
Onko Mikko Kärnän alkuperäsyytöksillä katetta? Evira vastaa
Ravintola-ala pelottelee, että vaatimus lihan ja kalan alkuperän ilmoittamisesta vähentää hankintoja pientuottajilta
Kolumni
MT toimitus
Alkuperä ei selviä pakkausmerkinnästä
Ravintoloiden pian ilmoitettava kirjallisesti lihan ja kalan alkuperä
Subwayn käyttämän lihan alkuperä selville: Toisin kuin muualle Eurooppaan, Suomeen kaikki tulee EU:sta
Kansanedustajat kiittelevät alkuperämerkintöjä ja vaativat kaupalta ryhtiliikettä
Kolumni
Kaijaleena Runsten
Kuka tuo brasilialaista lihaa, ja mihin se menee?
Harvinaista herkkua: Tallinkilla kotimaista lihaa
Kuluttajaliitto kampanjoi: Selvitä lihan alkuperä ravintolassa
Lehti: Ruotsissa myyty valtavat määrät ulkomaista lihaa kotimaisena
Lehti: Ministerit vaativat alkuperämerkintöjä ravintolalihaan Ruotsissa
Ravintolan ei ole pakko kertoa lihan alkuperää
EU-komissio haluaa laajat dna-testit lihan alkuperästä
Hevosenlihaskandaali laajeni lasagnesta jauhelihakastikkeeseen
Yle: Eviran mukaan hevosenlihalasagnea ei tuotu Suomeen
Ruotsin McDonald´s suosii lähipihvejä
Tiedätkö mitä ruokasi sisältää?