Talous

Yrittäjien verkkosivusto: EGG-ravintola hakeutui konkurssiin – nopea laajentuminen ei onnistunut

Talous 29.06.2018

Suoraan maatiloilta raaka-aineensa hankkinut munakasravintolaketju hakeutui pain velkasaneerauksen alettua konkurssiin.


Jaana Kankaanpää
Kolme ravintolaa perustanut EGG hakeutui velkasaneeraukseen toukokuussa ja pian sen jälkeen konkurssiin.

EGG ravintolaketju on hakeutunut konkurssiin tiistaina, kertoo Suomen Yrittäjien verkossa ilmestyvä uutispalvelu.

Satokalenterista tunnetuksi nousseen Samuli Karjulan ja Michelin-kokki Jouni Toivasen omistama yritys sai alkuvuodesta vähemmistöosakkaaksi ja toimitusjohtajaksi Suvi Widgrénin. Jyväskyläläinen Widgrén perusti Vila-vaatemyymäläketjun ja myi yrityksen reilu vuosi sitten.

Hänen johdollaan EGGin taloutta koetettiin saattaa alkuvuoden ajan kuntoon. Kesäkuun alussa lopetettiin viimeksi avattu Jyväskylän ravintola, ja samalla yritys hakeutui velkasaneeraukseen. Tarkoitus oli jatkaa kahta Helsingin ravintolaa.

Widgrén kertoo Yrittäjille, että velkasaneerauksen ehdot eivät ole hakemuksen jättämisen jälkeen täyttyneet. Tästä syystä omistajat päätyivät ajamaan koko toiminnan alas.

Konkurssin takana on useita syitä. Isoimpia olivat Widgrénin mukaan alkuvaiheen johtamisen puute ja väärät sijaintivalinnat. Laajentuminen asuntohotelli Forenomin kanssa aloitettiin liian nopeasti, kun omaa toimintaa ei oltu vielä vakiinnutettu.

Vaikka ruuassa on käytetty hienoja raaka-aineita, hinnoittelu oli yrittäjän mukaan väärä.

Ravintola on käyttänyt suoraan tiloilta ostettuja raaka-aineita. Kananmunat tulivat Vaahteramäen tilalta Somerolta.

EGG:illä oli kaikkiaan 18 omistajaa.

Lue myös: Munakasravintola tavoitteli ketjuuntuumista Jyväskylään ja Tukholmaan

Suomen Yrittäjien verkkouutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit