Virolaiset ovat lisänneet lihan syöntiä
TALLINNA
Talouden kohentuminen muutaman heikomman vuoden jälkeen näkyy virolaisten lihankulutuksessa. Talousuutisten portaali tarbija24.ee uutisoi, että virolaiset kuluttivat viime vuonna lihaa kolme kiloa enemmän henkilöä kohden kuin vuonna 2010.
Keskimäärin virolaiset söivät lihaa 73,1 kiloa henkilöä kohden. Suosiossa on erityisesti sianliha, jota on kokonaiskulutuksesta lähes puolet. Toiseksi eniten etelänaapurit syövät broileria. Naudanlihaa kulutetaan sen korkeamman hinnan takia melko vähän.
Makkaroiden raaka-aineiden tuonti muualta on virolaiselle lihateollisuudelle tyypillistä. Samalla Virosta viedään kalliimpia lihanosia, kuten sian sisäfileetä ja kanafileetä.
Lihan kotimaisen kulutuksen kasvun lisäksi myös vienti kasvoi viime vuonna. Maasta vietiin Venäjälle 212 000 elävää sikaa. Vuotta aiemmin lukema oli 153 000.
Jatkossa virolaisten lihantuottajien murheena on Euroopan keikkuva talous. Arvokkaampien lihanosien viennin varakkaisiin Länsi-Euroopan maihin odotetaan vähentyvän.
SILJA HURSKAINEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
