Erä

Ylikomisario paljastaa: Tällaisella aseella Vieremän häirikkömetso ammuttiin

Erä 15.05.2018

Poliisi kertoo myös, mitä hän itse tekisi linnulle vastaavassa tilanteessa. Nyt kuollut lintu päätyi paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle.


Markku Vuorikari
"Kyllä se jouti kärsimästä pois. Käyttäytyminen oli hyvin poikkeuksellista, eikä se näyttänyt enää korjaantuvan ", ylikomisario perustelee ammutun metson kohtaloa.

Poliisi ampui loukkaantuneen ja poliisille ärhennelleen metson eilen maanantaina.

Ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että metso ammuttiin haulikolla.

"Oli ammattitaitoinen aseenkäyttäjä siinä. Eläin lopetettiin parhailla mahdollisilla välineillä", hän sanoo.

Pohjolainen muistuttaa, että metso oli loukkaantunut, joten se oli perusteltua lopettaa.

"Kyllä se jouti kärsimästä pois. Käyttäytyminen oli hyvin poikkeuksellista, eikä se näyttänyt enää korjaantuvan ", ylikomisario kertoo. Pohjolainen ei kommentoi mistä metso oli saanut haavan. Sitä on hänen mukaansa täysin mahdotonta arvioida.

Ylikomisario ei myöskään tiedä, mitä linnulle on tehty sen jälkeen, kun poliisi luovutti sen paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle.

"Jokainen saa tehdä sille, mitä huvittaa. Eikä se meille kuulu, mitä sille on tehty", hän muistuttaa.

Jos Pohjolainen itse sattuisi kuulumaan tähän paikalliseen riistanhoitoyhdistykseen, ja omistaisi metson, hänellä olisi selvät sävelet sen suhteen.

"Todennäköisesti kaivaisin montun ja panisin sen monttuun. Vaikka olen metsästäjä, minulla ei ole minkäänlaista lihanhimoa. Jos se varsinkaan ei ole metsästystilanteessa ammuttu, ei sillä riistalla ole minulle mitään arvoa. Se on aivan eri juttu, jos päivän kävelet ja ammut metson", Pohjolainen sanoo.

Lue lisää: Metso ärhenteli poliisille Vieremällä – poliisi ampui