Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsin Toto75-karonkka: Timo Nurmoksen tallin Brother Bill ravasi uuteen arvovoittoon Solvallassa

Solvallassa ravattiin Ruotsin Toto75-kierros. Iltapäivä sisälsi huipputasoisia divisioonafinaaleja.
Brother Bill osallistui myös Elitloppetiin alkukesästä. Tuolloin hevonen sijoittui karsinnan kahdeksanneksi.
Brother Bill osallistui myös Elitloppetiin alkukesästä. Tuolloin hevonen sijoittui karsinnan kahdeksanneksi. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

1. Brother Bill

Iltapäivän ykköslähtö oli Kaarle Kustaan Silverhäst-lähtö. Kultadivisioonan jättisuosikki oli Brother Bill, joka starttasi matkaan vitosradalta. Valjakko otti alun rauhallisesti ja eteni hiljalleen kohti kärkeä, missä keulassa juoksi sinne ensimmäisessä kaarteessa siirtynyt Phoenix Photo. Se luovutti vetotyöt Brother Billille ensimmäisen puolikkaan jälkeen takakaarteessa. Etusuoralla Unico Broline kiersi johtavan rinnalle. Tämä kaksikko oli myös kaksi ensimmäistä maalissa.

Brother Bill voitti syyskuussa Solvallassa STL Open -lähdön ja lokakuussa Åbyssä Ruotsin mestaruuden. Timo Nurmos valmentaa kuusivuotiasta ruunaa, jonka omistaa Stallskriket Gävle – Easy. Magnus A Djuse vastasi ohjastuksesta.

2. Charliebrown Effe

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Takarivi oli vain hidaste Charliebrown Effelle hopeadivisioonassa. Lopulta kolmanteen pariin ulos tiensä löytänyt valjakko suunnisti kolmannen radan kiertoon viimeisellä takasuoralla. Vahva loppukiri tuotti tulosta ja nelivuotias ohitti lopussa keulassa juosseen Santos de Castellan. Antonio Di Nardo ohjasti Gennaro Casillon valmennettavaa hevosta. Scuderia Quirniana omistaa Charliebrown Effen.

3. Akilles Face

Myös pronssidivisioonassa nähtiin vahva kirivoittaja. Nelosnumerolla startannut Akilles Face otti alun rauhallisesti ja juoksupaikka löytyi neljännestä parista ulkoa. Sieltä Adrian Kolgjini suunnisti kolmannen radan kiriin 800 metriä ennen maalia saaden vetoapua eteensä. Loppukaarteessa hevonen suunnisti jo neljännelle radalle ja ravasi vahvan lopetuksen päätteeksi voittoon. Timo Nurmoksen Aragorn As oli maalissa toinen. Adrian Kolgjini myös valmentaa nelivuotiasta Akilles Facea. Omistaja on Whap Capital AB.