Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsin Toto75-karonkka: Halmstadin Toto75-kierros päättyi suomalaisjuhliin

Ruotsin Toto75-kierros ratkaistiin tällä viikolla Halmstadissa. Hopeadivisioonassa nähtiin suomalaisvoittaja.
Johan Untersteiner ohjasti ja valmensi päätöskohteen suomalaisvoittajaa Unique Creationia.
Johan Untersteiner ohjasti ja valmensi päätöskohteen suomalaisvoittajaa Unique Creationia. Kuva: Ville Toivonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1. Unique Creation

Suomalaisten Anne ja Kaarina Metzin omistama ruuna oli kova hevonen jo Tapio Perttusen valmennuksessa ollessaan, mutta Johan Untersteinerin treeniin siirryttyään se on tuntunut ottaneen vielä yhden askeleen eteenpäin. Hopeadivisioonan voitto tuli jykevällä esityksellä tuloksella 13,2.

Untersteiner otti alun maltilla nähtyään, ettei kärkipaikalle ollut asiaa. Hetken aikaa ruuna taivalsi toisessa ulkona eteen kiertyneen Vinci Nicen takana, mutta etusuoralla Unique Creation kiersi johdossa juosseen Eros Zolan rinnalle. Siitä se nakersi väkisin yliotteen maalisuoralla, vaikka keulahevonen sinnikkäästi hanttiin laittoikin. Tuloksena oli lopulta kolmas perättäinen voitto ja tämän hevosen jatkoa me suomalaisfanit jäämme odottamaan suurella mielenkiinnolla.

2. Con Crowe

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Klass I:n voitto ei tullut helpolla, mutta näyttävästi se tuli. Stefan Perssonin ohjastama ja valmentama suursuosikki kiersi avauspuolikkaan jälkeen johtoon edenneen Tearsinheavenin rinnalle, ja oletuksena varmasti oli, että kärkipaikkakin olisi ollut Con Crowelle tarjolla. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan pitkällinen kilvanajon jälkeen Persson joutui tyytymään Con Crowen kanssa paikkaan johtavan ulkopuolella. Viimeisellä takasuoralla suosikki meni menojaan ja irtosi ylivoimaiseen voittoon 2640 metrin matkalla tuloksella 14,5. Ruunalla on nyt viisi perättäistä voittoa ja tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta. Karin Walter-Mommert omistaa hevosen.

3. Chapuy

Kultadivisioonasta muodostui yhden hevosen näytös. Carl Philip Lindblom hurauttui suosikki Chapuylla varhaisessa vaiheessa keulaan, eikä yhdeksänvuotiaaksi varttunut ruuna saanut muista maalisuoralla minkäänlaista vastusta. Asiaa toki auttoi puolivälissä matkaa tullut Aetos Kronoksen laukka, mutta tuskinpa Chapuy olisi tänään parempaansa kohdannut, vaikka pahin haastaja olisi ravia polkenutkin. Chapuyta valmentaa ohjastajan setä Åke Lindblom. Voitto oli vauhtimyllylle jo uran kahdeksastoista ja varmasti yksi niistä kaikkein helpoimmista. Björn Wedenberg omistaa hevosen.