Keskustan Kemppi järkyttyi huippu-urheilun valmennuksen rahanjaosta: "Ei voi olla niin, että tuen ulkopuolelle jätetään koko hevosurheilu" - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Keskustan Kemppi järkyttyi huippu-urheilun valmennuksen rahanjaosta: "Ei voi olla niin, että tuen ulkopuolelle jätetään koko hevosurheilu"

Aiemmin ratsastuksen valmennukseen on annettu tukea Ypäjän Hevosopistolle, jonka Olympiakomitea nyt ohitti täysin.
Sanne Katainen
Hevosopisto on kansainvälisen tason ratsukoiden valmennuskeskus, painottaa Hilkka Kemppi. Henri Ruoste kisaa kouluratsastuksessa maailman huipun tuntumassa. Syksyn 2018 Horse Show´ssa ratsuna oli Rossetti.

Keskustan kansanedustaja ja Eduskunnan hevosystäväin seuran jäsen Hilkka Kemppi (kesk.) on järkyttynyt siitä, että hevosurheilulle ei myönnetty tukea urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten rahanjaossa. Rahanjakopäätökset on tehnyt Olympiakomitean esityksestä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk).

Ypäjällä toimiva Hevosopisto on saanut aiemmin tukea ainoana hevosalan toimijana. Kemppi huomauttaa, että opiston valtakunnallinen valmennuskeskus on merkittävä toimija ratsastuksen maajoukkuevalmennuksessa. Se, että Hevosopisto jää ilman tukea, synnyttää aukon ammattimaiseen hevosurheiluun.

Hevosopisto on muutenkin kärsinyt viime vuosina rahoitusvaikeuksista, kun opetuksen määrärahoja on leikattu tuntuvasti.

"Olympiakomitealla tulisi olla paitsi laadukasta urheilun valmennustoimintaa valvova rooli, mutta myös vastuu tukea ja tarkastella urheilua laaja-alaisesti sekä alueellisesti kattavasti. Ei voi olla niin, että tuen ulkopuolelle jätetään kaikki hevosurheilun toimijat", hän toteaa tiedotteessa.

Kansanedustaja huomauttaa, että valmennuskeskukset edustavat suomalaisen valmennuksen huippuosaamista.

"Tarvitsemme kiireesti toimia hevosurheilun valmennustoiminnan turvaamiseksi Suomessa sekä syvällisen selvityksen hevosurheilun resursseista ja tilanteesta", Kemppi linjaa.

Suomi on osallistunut olympialaisiin ja paralympialaisiin sekä muihin kansainvälisiin mestaruuskilpailuihin koulu- ja kenttäratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Myös esteratsastuksessa Suomella on useita kansainvälisellä tasolla ammattimaisesti kilpailevia ratsastajia.

Lue myös:

Ratsastuksen tulevaisuusfoorumi: Liikuntaa tarvitaan enemmän kuin koskaan

Hevosopiston henkilökunta kuihtuu budjetin pakkosopetuksen jälkeen viidellä

Lue lisää

Uskoisitko suomenhevoseksi? Virolahdella asuva ori yltää kouluratsastuksessa tasolle, jolla ei kilpaile sen rodussa kukaan muu – "Kiitän joka päivä, kun sillä ratsastan"

Miten hevosalan rahoitus turvataan? – Forssan torilla keskusteltiin hevosalan tulevaisuudesta

Ratsastajainliiton urheilujohtaja: "Omaa hevosta minulla ei ole koskaan ollut"

Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi