Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Hevoset

Valtion ja Forssan kaupungin edustajat erosivat Hevosopiston hallituksesta – hallituksen puheenjohtaja Laura Airaksinen ei halua kommentoida keskeneräistä tilannetta

Hevosopiston uusi hallitus on törmännyt sisäiseen kriisiin vain vajaan kahden kuukauden toiminnan jälkeen.
Jarno Mela
Hevosopiston uusi hallitus ei pysynyt yhtenäisenä edes kahta kuukautta.

Hevosopiston hallituksesta ovat keskiviikon kokouksen jälkeen eronneet valtio-omistajaa edustanut neuvotteleva virkamies Petri Puhakainen valtioneuvoston kansliasta ja Forssan kaupunkia edustanut kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Näin ollen jo loppuvuodesta alkaneet erimielisyydet koulutusyhtiön omistajien kesken eivät ole laantuneet uuden puheenjohtajan Laura Airaksisen aloitettua työnsä.

Petri Puhakainen myöntää tapahtuneen, muttei halua kommentoida eronsa syitä.

Jari Kesäniemikään ei kiellä eroaan. Hän ei halua tässä vaiheessa kommentoida, onko erolla mahdollisesti vaikutuksia Forssan kaupungin jatkoon koulutusyhtiössä.

Myös valtio-ohjauksesta vastaavan opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusneuvos Rami Sampalahti myöntää valtion edustajan eron.

"Täytyy katsoa, mitä tästä seuraa. Muuta kommentoitavaa ei toistaiseksi ole", hän vastaa MT:lle.

Laura Airaksinen ei halunnut tai voinut kommentoida Hevosopiston tilannetta tässä vaiheessa.

"Toivoisin, että hallitukselle annettaisiin työrauha. Vielä tässä vaiheessa en pysty asioita kommentoimaan", hän totesi puhelimitse MT:lle.

On siis epäselvää, luopuvatko valtio ja Forssan kaupunki kokonaan paikoistaan. Toinen kysymys on, johtaako kriisi myös omistuksen muutoksiin.

Mikäli omistuspohjaan tulisi muutoksia, se tuskin ainakaan helpottaisi taloutensa kanssa usean vuoden kamppailleen koulutusyhtiön tilannetta.

Maaliskuun alussa pidetyn yhtiökokouksen jälkeen myös toimivaan johtoon on tullut muutoksia. Viestintä- ja markkinointijohtaja Suvi Louhelainen sekä talous- ja hallintojohtaja Teemu Rämö ovat eronneet yhtiön palveluksesta omasta ilmoituksestaan.

Toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki on toistaiseksi jatkanut, vaikka syksyllä pieni osa henkilöstöstä kanteli hänen toimistaan omistajille ja myöhemmin myös aluehallintovirastoon. Avi ei löytänyt kantelussa pohjaa puuttua yksittäisten johtajien toimintaan.

Lue aiempaa:

Hevosopiston uusi puheenjohtaja Laura Airaksinen myöntää koulutusyhtiön sisäiset vaikeudet – "Kaikki energia ja voimavarat pitää silti nyt pystyä kohdentamaan luottavaisesti kohti tulevaa"

Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja vaihtui – ruoriin palaa Laura Airaksinen

Uutistausta: Hevosopistolla ratkaisujen maanantai – "ongelmat eivät katoa, vaikka johtoon tulisikin vaihdoksia"

JUTTUA MUOKATTU 28.4.2021 KLO 17.34. Korjattu Rami Sampalahden sukunimi.

MT Hevoset
Lue lisää

Hevosopiston uusi puheenjohtaja Laura Airaksinen myöntää koulutusyhtiön sisäiset vaikeudet – "Kaikki energia ja voimavarat pitää silti nyt pystyä kohdentamaan luottavaisesti kohti tulevaa"

Hevosopiston johto nyt kokonaan vaihdettu – rehtori-toimitusjohtaja erosi

Osaomistaja Ypäjä haluaa Hevosopiston toiminnan rehellisille raiteille – "Tulevaa ei voi rakentaa näin suuren epäluottamuksen päälle"

Uutistausta: Kuinka syvälle myrskyn silmään Hevosopiston annetaan ajaa?

MT Hevoset