Ihmiset & kulttuuri

Jouko Heino löysi Maajussille morsian -ohjelmasta elämänkumppaninsa: ”Sen huomaa, että molemmilla on paljon elämänkokemusta”

Maajusseille etsitään jälleen sitä oikeaa.
Kimmo Haimi
"Luonnossa viihtyvät naiset viihtyvät todennäköisesti myös maatilan ympäristössä. Maaseudun poikamiehen on hankala löytää naista Helsingin baareista", Jouko Heino tuumii.

Maajussille morsiamen uusimman, 13. tuotantokauden maajussit on julkaistu. Mukana on jälleen kahdeksan sinkkua eri puolilta Suomea.

Nuorin maajusseista löytyy Ranualta. 22-vuotiaalla Aleksilla on robottipihatossa 40 lypsävää. Moottorikelkkailu talvisin on arjen henkireikä.

Syksyllä 2019 Maajussille morsian -ohjelmassa seurattiin puheliaan hyvinkääläisen Jouko Heinon puolisonetsintää. Samassa kylässä asuva Lotta Borgenström valloitti kytäjäläisen viljatilan isännän sydämen.

Jouko Heino vastaa puhelimeen kesken puutarhatöiden. Lotta ja Jouko asuvat seitsemän kilometrin etäisyydellä, ja tapaavat toisiaan muutaman kerran viikossa.

"Pidämme kumpikin omaa huushollia, koska asumme niin lähellä Hyvinkäällä. Toistaiseksi mennään näin", Jouko Heino sanoo MT:lle.

Pariskunta on tehnyt patikointiretkiä esimerkiksi Saaren kansallispuistoon ja Poronpolulle. Jouko ja Lotta kävelevät usein koirien kanssa metsässä, käyvät uimahallissa ja pilkkovat yhdessä polttopuita.

"Aika sopuisasti on mennyt ilman riitoja. Sen huomaa, että molemmilla on paljon elämänkokemusta. Emme vedä heti hernettä nenään, jos toinen möläyttää jotain tyhmää."

Korona on vaikuttanut myös Joukon ja Lotan arkeen. Lotta Borgenström työskentelee Hyvinkään kaupungilla, ja hän siirtyi tekemään etätöitä kotiinsa tiistaina.

"Meidän piti lähteä torstaina Lappiin hiihtämään, mutta saako Suomessakaan enää kulkea mihinkään? Pitää kuunnella hallituksen seuraava tiedote. Pietarin reissu jo peruuntui koronan vuoksi"; Heino harmittelee.

Yhteinen matka Peruun on onneksi edessä vasta marraskuun alussa. Kokenut maajussi ihmettelee ihmisten hysteeristä hamstraamista.

"Kirjoita sinne lehteen, että ruokaa on yllin kyllin. Vilja, kananmuna, sianliha tai paskapaperi eivät lopu Suomesta. Sitten olisin vasta huolissani, jos kotieläimiin olisi levinnyt joku virus."

Jouko Heino antaa lopuksi vinkin maaseudun yksinäisille poikamiehille. Hän kehottaa etsimään kumppania naisista, jotka käyvät patikoimassa, suunnistamassa, melomassa, hiihtämässä ja fillaroimassa.

"Luonnossa viihtyvät naiset viihtyvät todennäköisesti myös maatilan ympäristössä. Maaseudun poikamiehen on hankala löytää naista Helsingin baareista."

MTV3
Maajussille morsiamen uusimman, 13. tuotantokauden maajussit on julkaistu. Porukan nuorin maajussi pyörittää lypsykarjatilaansa Ranualla.
Lue lisää

Nuori ja menevä maajussi Aleksi Kortesalmi kaipaa vierelleen kumppania: "Se on kovin yksinäistä, jos lehmät ovat ainoat keskustelukumppanit päivästä toiseen"

Seksihalut ovat sekä vähentyneet että lisääntyneet poikkeusoloissa – "Monet pelkäävät koskettaa toista ihmistä"

"Herranjestas, mitkä pohkeet! Toi nostaa mun kanssa poroja orteen", Maajussi-Miia huokaisee sulhasehdokkaan poistuessa pöydästä pikatreffeillä

Maajussi-Tuomon ja Marjon arjen mullisti valloittava vauva, ensimmäinen kesä yllätti: "Rento tyyppi, isäänsä tullut!"