Ihmiset & kulttuuri

Katso ihana video: Nuorten kamarikuoro kyllästyi yksinäisyyteen – etäyhteyksillä lauletussa Pelottomien riemulaulussa kuplii elämäntahto

Kuoronjohtajan mukaan kaipuu yhdessä musisointiin oli jo kova kahden päivän kotonaolon jälkeen

"Me rakennamme maailmaa, asuttavaa elämää. Sormet mullassa, kädet painettuina betoniin. Tuomme toivoa, uskoa unelmiin!" laulavat Vaskivuoren lukion kamarikuorolaiset.

Yhdessä, mutta jokainen omassa kodissaan.

Jos koronavirusepidemia onkin sulkenut nuoret koteihinsa, se ei pidättele ainakaan näiden nuorten elämänhalua ja ilmaisuvoimaa. Nyt vain uudella tavalla.

"Videota tehtiin viime viikonlopun aikana hyvinkin innostuneissa tunnelmissa. Kaikilla kuorolaisilla on tosi ikävä toisiaan ja sitä sosiaalista kanssakäymistä, joka koulunkäyntiin ylipäänsä liittyy", kuvailee kuoronjohtaja Jonna Vehmanen.

"Kuorolaiset kuvasivat omat videopätkänsä kotona taustanauhan avulla, ja kotistudiossa mieheni Juho Vehmanen miksasi äänet yhteen ja koosti musiikkivideon."

Pelottomien riemulaulun on säveltänyt Jussi Chydenius ja sanoittanut Julia Junttila tilauksesta Vaskivuoren lukion kamarikuorolle.

Katkelma on videoitu ja äänitetty etänä kuorolaisten kodeista maaliskuussa 2020 koronavirus-pandemian aikana. Editoinnin ja miksauksen toteutti Juho Vehmanen.

“Etäopetusta oli kulunut kaksi päivää ja kaipuu yhdessä musisoimiseen oli jo valtava. Projektissa pääsimme paitsi kokoamaan äänemme jälleen yhteen, samalla myös lähettämään toisillemme positiivista energiaa ja tsemppihenkeä. Ja se jos mikä on tärkeää tässä ajassa!” Vehmanen iloitsee.

Kamarikuoron kevään suunnitelmat muuttuivat täysin kahdessa viikossa. Suunnitelmana oli lähteä Irlannin kilpailumatkalle, mutta nyt harjoitellaankin etäkuorona kotoa käsin.

Nyt tilaisuus tuli toteuttaa virtual choir -projekti, joka somejaoista päätellen puhuttelee heti laajasti.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro on kansainvälisesti menestynyt nuorisosekakuoro, jossa laulaa noin 40 laulajaa.

Lue lisää