Tunnetko jo kotiseutusi paikallismuseot? Päivitetyllä listalla on lähes tuhat kotimaanmatkailun helmeä - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Tunnetko jo kotiseutusi paikallismuseot? Päivitetyllä listalla on lähes tuhat kotimaanmatkailun helmeä

Suomen Kotiseutuliitto on kerännyt verkkosivuilleen kattavan listan paikallismuseoista ja paikallisista erikoismuseoista.
Harri Mäenpää
Murtovaaran talomuseo sijaitsee Pohjois-Karjalassa Valtimolla.

Suomen Kotiseutuliitto on päivittänyt verkkosivuilleen tiedot lähes tuhannesta paikallismuseota ja paikallisesta erikoismuseosta. Kiinnostavat vierailukohteet on listattu sivustolle maakunnittain.

"Museoiden joukossa on lukuisia kohteita, jotka ovat alueensa matkailuvaltti: esimerkillisesti ylläpidettyjä, elävöitettyjä, vetovoimaisia paikkoja, jotka toimivat yhteistyössä lähiseudun yrittäjien kanssa", Kotiseutuliiton tiedotteessa kerrotaan.

Kotimaisista museoista löytyy nähtävää ja koettavaa monenlaisille vierailijoille. Erikoisempiakin elämyksiä voi sattua kohdalle. Esimerkiksi Ilmajoella Yli-Lauroselan talomuseossa toimii museoympäristössä toteutettu huonepakopeli.

Paikallismuseoiden parissa työskenteleviä kehotetaan tuomaan kohteen hyvät puolet esille, sillä kotimaanmatkailu kiehtonee erityisen paljon tänä kesänä.

”Pienetkin jutut voivat olla kävijälle tärkeitä ja iso elämys! Ei tarvita mitään suurta hanketta”, sanoo Kallenaution kestikievarimuseon toiminnanjohtaja Johanna Kallenautio tiedotteessa.

Paikallismuseoista 730 on kuntien ja yhdistysten ylläpitämiä. Kotiseutuliiton mukaan museot muodostavat kirjastojen jälkeen Suomessa alueellisesti kattavimman kulttuuripalveluverkoston. Vapaaehtoistyössä niissä tekee 10 000 ihmistä ja vuosittain kävijöitä on miljoona.

Lue lisää

Kotimaanmatkailu jopa vilkastui maakunnissa heinäkuussa

Kolme vinkkiä loppukesän kotimaanmatkalle: "Kannattaa ottaa selvää, missä se oma lähin aikamatkailukohde on"

Kesä–heinäkuussa suomalaiset tekivät yli seitsemän miljoonaa matkaa kotimaassa

Houkuttava matkailukokemus syntyy jo ensikontaktissa