Korona ajoi Suviseurat verkkoon – Avajaispuheessa piispa Jukka Keskitalo kehotti kristittyjä rukoilemaan, että Jumalan tahto toteutuisi - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Korona ajoi Suviseurat verkkoon – Avajaispuheessa piispa Jukka Keskitalo kehotti kristittyjä rukoilemaan, että Jumalan tahto toteutuisi

Suviseuroja voi katsoa internetissä useista eri paikoista.
Olli Lohi
Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo puhui tämänvuotisten Suviseurojen avajaisissa.

Koronatilanteen vuoksi Suviseuroja vietetään tänä vuonna virtuaalisesti. Seurojen avajaistilaisuus pidettiin perjantaina 26.6. aamupäivällä. Virtuaalitapahtuman avasivat Oulun hiippakunnan piispan Jukka Keskitalon tervehdyspuhe, jonka pohjalta laadittiin myös tiedote.

Tiedotteen mukaan Keskitalo sanoi puheessaan, että myös yhteiskunnalliset päättäjät ovat toimistaan ja päätöksistään vastuussa Jumalalle, joka on antanut heidän valtansa. Piispa suri puheessaan sitä, että maallistuminen on heikentänyt päättäjien ymmärrystä heidän vastuustaan jumalalle.

"Ei kannata kuitenkaan vain surkutella, sillä on paljon myös omassatunnossaan tarkkoja ja oikeudentuntoisia päättäjiä ja erilaisissa yhteiskunnan vastuutehtävissä toimivia," Keskitalo sanoi.

Hän kehotti kaikki kristittyjä rukoilemaan Jumalan mielen mukaista kehitystä yhteiskunnassa ja kaikkialla maailmassa.

Keskitalon mielestä seuratunnuksen rukous ”Tapahtukoon sinun tahtosi” on rohkea, koska Jumalan tahto voi olla erilainen kuin oma tahtomme.

"Meille ihmisille on ominaista, että toivoisimme että minun tahtoni toteutuisi. Voimme kuitenkin luottaa siihen, että Jumalan tahto on hyvä."

Avaussanoissaan Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila puhui Matteuksen evankeliumista. Evankeliumissa Jeesus kutsuu Matteus-nimistä tullimiestä seuraajakseen.

"Matteus nousi välittömästi ja lähti seuraamaan Jeesuksesta. Hän löysi armollisen Jumalan, kääntyi synnin tieltä taivastien kulkijaksi," Taskila sanoi.

Taskila muistutti Raamatun kohdasta, jonka mukaan kaikki ihmiset eivät ota Jeesusta vastaan.

"Hänet ottaa vastaan ihminen, joka kaipaa armoa ja anteeksiantamusta. Hengellisesti rikkaat ja onnistuneet eivät tarvitse hänen apuaan."

Avajaisissa puhui myös SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara. Hän toi myös tervehdykset Pohjois-Amerikan sisarjärjestöltä LLC:ltä ja Ruotsin sisarjärjestöltä SFC:ltä.

Suviseurat jatkuvat koko tämän viikonlopun. Tilaisuuksia voi seurata suorana muun muassa osoitteesta kesäseuraradio.fi, SRK:n Youtube-kanavalta tai tapahtuman sosiaalisen median kanavista.

Lue lisää

THL: Suomessa todettu yksi uusi koronavirustartunta

Poikkeusajan varusmiehet ovat olleet poikkeuksellisen tyytyväisiä palvelukseensa – palautekyselyistä kaikkien aikojen korkein tulos

Surullinen rajapyykki: Brasilia ylitti 60 000 koronakuoleman rajan

THL: Suomessa todettu vuorokaudessa viisi uutta koronavirustartuntaa