Ihmiset & kulttuuri

Sarjassamme aidosti outoja kesätapahtumia: Karehtimisen SM-titteli on jaossa Kuortaneen Kuhinoilla

Osaatko kadehtia vakuuttavasti ja hauskasti kansanedustajia, naapuria tai tämän velkoja? Tiettävästi ensimmäinen Suomen mestaruus aiheesta ratkaistaan heinäkuun lopulla.

Kuortaneella päästään vihdoin kisaamaan siitä, kuka osaa kadehtia parhaiten koko Suomessa. Kilpailijan pitää osata 23.7. pidettävässä alkusarjassa kadehtia yleisön edessä 2–3 minuuttia ennalta annetuista teemoista. Markkinoita järjestävän Kuortaneen Kunnon puuhamies Joni Mäkinen kertoo idean syntyneen jo viime kesäksi.

"Korona vesitti silloin koko homman. Talkooporukassa syntynyt ajatus oli niin hyvä, että päätimme lähteä sitä toteuttamaan. Tätä titteliä kadehditaan pitkään", Mäkinen naurahtaa.

Aiheista ei ole Mäkisen mukaan pulaa. Etelä-Pohjanmaalla on esimerkiksi pitkään ja hartaasti seurattu mattokutomoyrittäjyyttä.

"Kateutta on riittänyt maailman sivu. Muutaman kanssa on naurettu sitä, kun joku tekee viikonlopputöitä ja saa siitä lisät, niin sitäkin kadehditaan. Yksi vinkki tuli siitä, että toisen terveysvaivojakin voi kadehtia."

Muita aiheita ovat kansanedustajat, naapuri, sateet sekä toisten velat ja vaivat. Karsintaan mahtuu vielä mukaan. Kolme parasta kisaa lomalahjakortista paikallisen raadin edessä. Tv-veteraani Jorma Pulkkinen juontaa kisan.

Lue lisää:

Ensimmäiset kivenveiston SM-kisat järjestettiin Juuassa – Teemana Villi luonto

Lue lisää

Vuokrapumppu pelasti talon: vesi uhkasi jo kellaria

Video: Kotimaista bioenergiaa torven täydeltä – "Määrä vaihtelee ihan sen mukaan, syötetäänkö koneeseen risua vai rankaa"

Oikeudenmukaisuus johtotähdeksi

Kuuden tilan yhteistä konetta ei ole tarvinnut katua – ajettava lietteenlevitin on ollut oikea valinta