Ihmiset & kulttuuri

Satakunnan sydämessä järjestetään jälleen Huhtamon kansainväliset elokuvajuhlat: "Olisi harmillista, jos vain suuremmissa kaupungeissa voitaisiin nauttia elokuvafestivaaleista"

Joka toinen vuosi pidettävillä elokuvajuhlilla esitetään elokuvia useassa paikassa, kuten Huhtamon Honkapirtissä.

Huhtamo International Film Festival järjestetään tänä vuonna Huittisissa, Huhtamossa ja Punkalaitumella 14.–18. heinäkuuta.

Valkokankaalla nähdään tänä vuonna koronan takia vähemmälle huomiolle jääneitä kotimaisia elokuvia, esimerkiksi Jussi-ehdokkuuksia napanneet Tove (2020) ja Ensilumi (2020).

Elokuvajuhlilla tarjotaan myös klassikkofilmejä, kuten Maa on syntinen laulu (1973), jota seuraa Rauni Mollbergin elämästä kertova Veikko Aaltosen dokumentti Dinosaurus (2021). Luvassa on lisäksi useampi maailmanensi-ilta sekä pitkille että lyhytelokuville.

”Tapahtuman järjestäminen on koronasta johtuen ollut hiuskarvan varassa koko valmistelun ajan. Olen todella iloinen, että saamme tarjota pitkään kiellettyinä olleita viihdemuotoja – elokuvaa ja elävää musiikkia – festivaaleillamme”, sanoo festivaalijohtaja Pekka Ollula.

Hänen mukaansa festivaaleilla seurataan erityisen tarkkaan koronaohjeistuksia, ja monet näytökset järjestetään ulkotiloissa.

Maaseudun elävöittäminen ja kulttuuriväen sekä nuorison tavoittaminen on ollut Ollulalle tärkeää festivaalin rakentamisesta lähtien.

”Elämme Suomen kokoisessa Suomessa. Olisi harmillista, jos vain suuremmissa kaupungeissa voitaisiin nauttia elokuvafestivaaleista.”

”Elämme Suomen kokoisessa maassa. Olisi harmillista, jos vain suurissa kaupungeissa voitaisiin nauttia elokuva­festivaaleista.”

Lue lisää

Myllykoskella alkaa tänään kirjamessut – tapahtuma huipentuu jalkapallon hyväntekeväisyysotteluun

Musiikki soi taas Virtain kesässä

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat alkavat maanantaina – katso ihastuttava video lapsitanssiryhmä Pikkuottosten harjoituksista

Vaasa Festival julkisti uudet esiintyjät - mukana paikallisia artisteja ja kotimaisia kärkinimiä