Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tehdaskunnostus on vaihtoehto uuden koneen ostolle – peruskunnostuksen hiilijalanjälki on jopa 90 prosenttia uutta konetta pienempi

Tehdaskunnostetut varaosat ovat yleisiä etenkin esim. laturien ja starttien kohdalla. Caterpillarin maahantuoja Avesco tarjoaa pakettina myös kokonaisen koneen kunnostuksen.
Cat 988 -pyöräkuormaajan tehtiin tehdaskunnostus 21 000 tunnin urakoinnin jälkeen. Pyöräkuormainten lisäksi kunnostuksia tehdään myös muihin koneisiin.
Cat 988 -pyöräkuormaajan tehtiin tehdaskunnostus 21 000 tunnin urakoinnin jälkeen. Pyöräkuormainten lisäksi kunnostuksia tehdään myös muihin koneisiin.  Kuva: Arto Turpeinen

Tuntien kerääntyessä koneeseen jossain vaiheessa uusien osien vaihtaminen on välttämätöntä. Caterpillarin koneisiin on saatavana myös kokonaisvaltainen kunnostus. Aivan pieniin koneisiin sertifioitua kunnostusta ei ole järkevää tehdä – tällä hetkellä kunnostuksia myydään Cat 980 -pyöräkuormaimesta ylöspäin, jonka työpaino on hieman yli 30 tonnia.

Tarjontaa on kuitenkin tarkoitus laajentaa hieman pienempiin kuormaimiin. Järkevä painoraja on noin 23 tonnia. Pyöräkuormaajien lisäksi kunnostuksia on tehty myös dumppereihin, materiaalinkäsittelykoneisiin ja kaivinkoneisiin. Viimeksi mainituissa pienin kokoluokka on noin 23 tonnia, jolloin asialistalle otetaan moottori ja hydrauliikka. Halutessa koneeseen saa jopa uuden sarjanumeron.

Eräs peruskunnostuksen hankkineista urakoitsijoista on vieremäläinen Torssosen Murskaus Oy, joka toimii pääasiassa Savo-Karjalan alueella, mutta tarvittaessa kenttään kuuluu koko Suomi. Yrityksellä on viisi murska-asemaa ja 10 pyöräkuormaajaa. Vuosittain kiveä murskataan noin kolme miljoonaa tonnia.

”Tunnit alkoivat tulemaan täyteen, sillä koneella oli ajettu jo 21 000 tuntia. Koneeseen ei ollut tehty juuri mitään remonttia. Olisi pitänyt kuitenkin ostaa uusi, mutta Avescolta tarjosivat kunnostusta vaihtoehtona. Päädyimme siihen, koska se oli alle puolet uuden kustannuksista”, kertoo Jukka Torssonen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

21 000 tunnin urakoinnin jälkeen tehdyn tehdaskunnostuksen jälkeen Cat 988 alkoi käyttäytymään uuden lailla. Kunnostukseen päätyminen on ymmärrettävää, sillä uusi 988-kuormaaja maksaa noin 800–900 000 euroa.

”Isoja sertifioidulla osilla tehtyjä peruskunnostuksia tehdään vuodessa 5–10 kappaletta. Caterpillarin laskelmien mukaan peruskunnostuksen hiilijalanjälki on jopa 90 % uutta konetta pienempi. Tämä voi olla asiakkaalle jopa myyntivaltti”, kertoo maahantuoja Avesco Oy:n huollon asiakaspalveluvastaava Pertti Karppinen.

Lue Koneviestin nettisivuilta tarkemmin tehdaskunnostuksista!

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Video: Tehdaskunnostus pidentää koneen elinikää – katso, miten kunnostettu Cat 988 syöttää murskaa

Vuoden käyttökokemukset uudistetulla voimansiirrolla varustetusta Cat 914 -pyöräkuormaajasta – Koneviesti keräsi urakoitsijan kokemukset 1200 työtunnista

Kuuden tonnin pyöräkuormaajat parivertailussa – Volvon ja Catin kuormaimien käytettävyydessä oli selviä eroja