Leikin keittiössä Master Chef -kilpailijaa – parin raaka-aineen keitto ei ehkä pärjäisi kisassa, mutta hurmaa kotiväen
Kokkiohjelmista saa sekä vinkkejä että viihdettä. Kisailuohjelmien haasteita kannattaa soveltaa kotonakin, vinkkaa MT:n toimittaja Anniina Jokinen.Helmikuussa käynnistyi eräs eniten odottamani ohjelma, nimittäin Master Chef Suomen uusi kausi.
Kotikokille ohjelma tarjoaa viihteen ohella ruuanlaittovinkkejä. Kirjoitin jo ylös kilpailija Samu Majanderin riisinkeittoniksin: kun kattilan pohjalle laittaa riisiä ja päälle vettä sen verran, että se yltää sormenpäästä sormen ylimpään niveleen, riisistä tulee aina täydellistä.
Eräässä jaksossa kilpailijat kokkasivat tuomareiden jääkaapeista yleensä löytyvistä raaka-aineista. Ovien takaa paljastui kaikenlaista latva-artisokasta samppanjaan.
Omissa keittiön kaapeissani ei näytä ihan samalta. Tänään on kauppapäivä, joten jääkaapin sisältö ei ole parhaimmillaan. Sitä ennen pitäisi kokata jotain.
Löydän pari hieman nahistunutta porkkanaa, erilaisia sooseja ja tahnoja sekä kaurajuomaa kahviin. Perällä on pari rasiaa, joissa on jotain, siis sinertävän homepörrön alle peittyneitä mysteeriraaka-aineita. Sellaisia ei varmaan Master Chefin keittiössä nähdä.
Kun löydän vielä yhden keltasipulin ja sitruunamehua, ruokavisio on valmis: teen Lähi-idän makuihin nojaavan linssikeiton.
Keitto on takuuvarma menestys, ainakin kotikeittiössä.
Kaapeistani löytyy aina kuivattuja punaisia linssejä, valkosipulia ja laaja valikoima mausteita. Niistä syntyy herkkukeitto, joka lämmittää alkukevään päivinä.
Sipuli kuullotetaan kattilassa ja sekaan heitetään pari raastettua porkkanaa sekä valkosipulia. Päälle teelusikallinen juustokuminaa ja kurkumaa, chilihiutaleita, sitten kolme desiä linssejä ja 1,5 litraa kasvislientä.
Keitto saa hautua ainakin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lopuksi soppaan laitetaan ripaus suolaa ja sitruunamehua.
Keitto on takuuvarma menestys, ainakin kotikeittiössä. Ehkä sillä hurmaisi myös Master Chefin tuomarikolmikon.
Kolumnin kirjoittaja on MT:n toimittaja.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








