Maukas linssikeitto lämmittää pakkaskeleillä
Mausteinen linssikeitto maittaa erityisesti talvella.
Talvinen linssikeitto lämmittää, sillä mausteena on valkosipulia ja tuoretta inkivääriä. Kuva: Kari SalonenKasviskeiton kanssa maistuu ruisleipä kylmäsavulohella tai juustoviipaleella täydennettynä.
Talvinen linssikeitto
6–8 annosta
- Ainekset
- 1–2 rkl öljyä
- 1–2 (175 g) sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 500 g porkkanoita
- 300 g (2–3) perunoita
- 1 rkl inkivääriä
- 12 dl vettä
- 8 kokonaista maustepippuria
- 1 rkl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl punaisia linssejä
- Pinnalle
- kevätsipulia hienonnettuna
- Tarjoiluun
- ruisleipää
- levitettä
- kylmäsavulohiviipaleita
Valmistusohje
Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilan pohjalla. Lisää porkkanat kuutioituina ja perunat pieninä lohkoina. Sekoita ja kuumenna.
Lisää kuorittu, hienonnettu inkivääri, vesi, maustepippurit, suola ja laakerinlehdet ja tomaattimurska.
Huuhdo linssit siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä. Lisää linssit kattilaan. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää tomaattimurska ja kuumenna. Tarkista maku ja kypsyys.
Lisää lautasella keittoannoksen päälle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoa keiton kanssa kylmäsavulohivoileipä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

