Valmista saksalaista ”pastaa” kotona: Spätzle näyttää hauskalta ja maistuu herkulliselta
Spätzle on saksalainen versio pastasta. Leikkuulaudalle ohueksi kerrokseksi levitetystä taikinasta veistellään suikeroita, jotka keitinvedessä kypsyessään saavat hauskoja muotoja.
Spätzle sopii erilaisten kastikkeiden ja liharuokien kanssa, mutta myös ihan sellaisenaan voissa paistettuna tai uunissa gratinoituna. Kuva: Sanne KatainenSaksalainen pasta tunnetaan nimellä Spätzle. Se on erityisen suosittua Etelä-Saksan alueilla. Spätzlen tekee ainutlaatuiseksi sen pehmeä ja joustava rakenne.
Spätzle
4 annosta
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 4–4½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl vettä
Valmistusohje
- Riko munat kulhoon ja lisää suola. Vatkaa rakenne rikki. Lisää joukkoon 2 dl jauhoja vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sileää.
- Sekoita joukkoon vesi. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes alkaa muodostua kuplia. Taikina saa olla notkeaa ja sitkaista, mutta ei valuvan löysää. Peitä kulho ja anna taikinan levätä vartin verran.
- Kiehauta 3 litraa vettä kattilassa ja mausta suolalla.
- Ota kostutetulle sileälle leikkuulaudalle pari ruokalusikallista taikinaa kerrallaan ja levitä se ohueksi kerrokseksi. Raapaise keittiöveitsellä reunasta tulitikkumaisia nauhoja kiehuvaan veteen. Kostuta veistä välillä keitinvedessä, ettei taikina tartu siihen.
- Kypsennä Spätzlet kattilaan sopivissa erissä. Pasta on kypsää, kun se nousee pintaan. Nosta kypsät erät reikäkauhalla kulhoon. Pidä lämpimänä ruokailuhetkeen.
- Vinkki: Taikina syntyy kätevimmin yleiskoneella tai sähkövatkaimella vaivaten.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


