Nappaa talteen uusi luottonakkikastikereseptisi – annoksen kruunaa herkullinen spagettikurpitsa
Vehnäspagetin voi syksyin kokeilla korvata spagettikurpitsalla. Tällä kertaa se tarjotaan nakkikastikkeen kanssa.Spagettikurpitsa ja nakkikastike
4 annosta
Ainekset
- noin 1,3 kg spagettikurpitsa
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 pkt (n. 380 g) nakkeja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ lihaliemikuutio
- 2 dl vettä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- ¼ tl mustapippuria
- noin 2 rkl ruskeaa suurustetta
- lehtipersiljaa ja basilikaa
- (suolaa)
Valmistusohje
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Aseta puolikkaat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Kurpitsan kypsyessä leikkaa nakit paloiksi ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista nakkeja ja sipuleita, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja nakit saaneet hiukan väriä. Murustele joukkoon liemikuutio. Lisää vesi, tomaattimurska ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi. Suurusta kastike sopivaksi ruskealla suurusteella. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
- Ota kurpitsat uunista ja käännä. Riivi sisus haarukalla, jolloin siitä tulee spagetin kaltaisia säikeitä. Tarjoa kurpitsaspagetti ja nakkikastike kuumina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



