Kermainen kanapasta valmistuu hetkessä – täydellinen arkiruoka
Simppeli kanapasta valmistetaan klassikkopasta Alfredon tapaan keittäen nauhapastat maidon ja veden sekoituksessa.
Kanapasta on arkiruokien pelastaja, sillä se valmistuu hetkessä ja tuo lautaselle ripauksen Italian klassikkokeittiötä. Kuva: Sanne KatainenTäyteläinen kastike saa makua, kun pasta kypsennetään maustetussa maidon ja veden seoksessa. Simppelissä pastassa on mukana vain mehukkaat kanapalat, mutta halutessasi voit lisätä myös mieluisia kasviksia ja yrttejä. Näin saat makuun uutta vaihtelua.
Kaaoksen selättävä kermainen kanapasta
4 annosta
Ainekset
- 3–4 broilerin rintafileetä
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 4 dl täysmaitoa
- 4 dl vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 300 g nauhapastaa
- 1 dl ruokakermaa
- 100 g parmesaaniraastetta
Valmistusohje
- Leikkaa fileet suupaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihat kypsiksi sekoitellen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat sivuun odottamaan.
- Mittaa mielellään pinnoitettuun kattilaan maito ja vesi. Lisää joukkoon murustellut liemikuutiot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää nauhapasta ja keitä pastapakkauksen ohjeen mukainen aika, kunnes pasta on al dente -kypsää.
- Sekoita pastan joukkoon kerma ja juustoraaste. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Lisää lihat ja anna niiden kuumentua. Tarjoa heti.
- Vinkki: Broileripastan kanssa maistuu salaatti ja leipä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


