Puolukkainen ruispuuro on täydellinen iltapala: Haudutus tekee siitä erityisen herkullisen
Kylmä maito ja lämmin puolukkainen ruispuuro tarjoavat täydellisen iltapalaelämyksen.
Kautta aikojen puolukka on antanut makua puuroihin. Erityisen maukas ja terveellinen yhdistelmä syntyy puolukasta ja rukiista. Kiireinen turvautuu puuron keitossa ruishiutaleisiin. Kuva: Kimmo HaimiJos on aikaa, niin ruisjauhoilla tunnin haudutus kattilassa takaa herkullisen lopputuloksen. Näin talvella leivinuunin jälkilämpö kannattaa hyödyntää. Siellä puuro hautuu hiljalleen kypsäksi yön aikana.
Puolukkainen ruispuuro
4–5 annosta
- Ainekset
- 3 dl (200 g) pakastepuolukoita
- ¼ tl suolaa
- 1 l vettä
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 dl siirappia
Valmistusohje
Survo sulaneet puolukat kattilan pohjalla. Lisää suola ja vesi, kiehauta. Vatkaa jauhot vähitellen kiehuvaan liemeen.
Anna puuron hautua miedolla lämmöllä noin tunti, sekoita välillä (puuro palaa helposti pohjaan). Lisää puuroon siirappi, sekoita ja kuumenna.
Tarjoa lämpimänä maidon kanssa välipalaksi tai jälkiruoaksi.
Vinkki: Valmista puuro kuivahtaneesta ruisleivästä. Liota noin 300 g kuivia leipäpaloja useita tunteja vedessä. Kuumenna ja lisää survotut puolukat. Keitä kypsäksi ja mausta sokerilla tai siirapilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

