Tässä on vuoden kotimainen keittokirja: Keskittyy vegaaniseen grillaamiseen
Vegaaninen grillausopas teki raatiin vaikutuksen tuoreella ja inspiroivalla otteellaan.Ruokatoimittajat ry on arvioinut vuoden kotimaisen keittokirjasadon valiten voittajan, joka erottui tänä vuonna selvästi.
Voittajaksi kruunattiin Helsingin Kirjamessujen ja Viini & Ruoka -messujen yhteydessä Elina Innanen kirjallaan Chocochilin kesäruokaa (Kosmos).
Raati kuvaili keittokirjaa moderniksi, inspiroivaksi ja käytännönläheiseksi oppaaksi vegaaniseen grillaamiseen ja kesäkokkaukseen.
”Kirja osoittaa vakuuttavasti, että vegaanikin voi grillata – ja tehdä sen herkullisesti, helposti ja ilolla. Reseptit ovat selkeitä ja toimivia, ja niiden punainen lanka pysyy kirkkaana läpi koko teoksen. Kokonaisuus on huolellisesti rakennettu ja tasapainoinen niin sisällön, taiton kuin reseptien rytmityksenkin osalta”, raati perustelee.
Raati kiitteli erityisesti reseptien runsautta, makua ja vaivattomuutta. Kirsikkamarinoitu tofu nousi testiryhmän suosikiksi. Myös vesimeloni-retiisisalaatti ja satay-tofu keräsivät kiitosta.
Voittamisen lisäksi Ruokatoimittajat antoi kunniamaininnat kolmelle muulle keittokirjalle. Ensimmäinen kunniamaininta meni Korpedictuksen Korpen keittiössä (Otava) -kirjalle, jonka nähtiin inspiroivan erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia ruoanlaittoon.
Toisen kunniamaininnan sai Mari Moilanen Sienikirjallaan. Teos yhdistää reseptiikkaa, sienitietoa ja innostaa myös uutta sukupolvea sienestämään.
Kolmas kunniamaininta meni kirjalle Pastis – Pieni pala Pariisia (Samuil Angelov, Elina Yrjölä, Pinja Ohvo & Nico Backström). Teos yhdistää historiallista ja kulttuurista tietoa Ranskasta sekä tinkimättömällä otteella laadittua reseptiikkaa, joka avaa bistroruoan saloja ja makujen logiikkaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









