Kesäkeittomainen kanakeitto on täynnä makua – helppo resepti
Kasvis-kanakeittoon sopivat pienet harvennusporkkanat sekä perunamaan pienimmät potut.
Grillattu broileri sekä yrttinen kermaviilikastike viimeistelevät kasvispohjaisen keiton. Kuva: Lari LievonenKaalit, herneet sekä yrtit täydentävät tätä kesäkeittomaista ruokaa. Ruokaisuutta keittoannokseen tuo grillattu broileri. Korianterilla maustettu kermaviili antaa annokselle raikkaan loppusilauksen.
Kasvis-kanakeitto
6 annosta
Ainekset
- 1½ l vettä
- 1 rkl suolaa
- ½ tl korianterin siemeniä
- 1 laakerinlehti
- 1 tl limetin kuoriraastetta
- 500 g pikkuperunoita
- 5 porkkanaa
- 1 sipuli varsineen
- 100 g mustakaalia
- 500 g kukkakaalia
- kourallinen herneenpalkoja tai 1 dl tuoreita herneitä
- 3 grillattua broilerin koipireittä
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 limetin mehu
Lisäksi
- 1 prk (250 g) kermaviiliä
- 1 dl yrttisilppua korianterista ja persiljasta
- ripaus suolaa ja sokeria
Valmistusohje
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat sekä sipuli. Lisää suolalla, laakerinlehdellä ja korianterinsiemenillä maustettuun, kiehuvaan veteen. Keitä noin 10 minuuttia.
- Huuhtele mustakaalin lehdet ja leikkaa kova keskiruoti pois. Suikaloi lehdet. Pilko huuhdeltu kukkakaali nupuiksi. Lisää kaalit kattilaan sekä herneet ja renkaiksi leikatut sipulin varret. Keitä kypsäksi.
- Mausta keitto pippurilla ja limetin mehulla. Riivi kypsät broilerinlihat luista. Lisää lihat keittokattilaan tai annoksen päälle lautasella.
- Tarjoa keiton kanssa yrteillä maustettua kermaviiliä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


