Herkullinen kasvispata maistuu tuoreen leivän kanssa – mustakaali tuo rutkasti makua
Tähän ranskalaiseen kasvispataan laitetaan herkullista mustakaalia.
Mustakaalin tummuus sekä eriväriset paprikat tuovat väri-iloa ranskalaiseen kasvispataan. Kuva: Lari LievonenRanskalainen kasvispata tunnetaan myös nimellä ratatouille. Tomaatti ja kesäkurpitsa ovat padan pääraaka-aineet. Niitä täydennetään erilaisilla kasviksilla ja yrteillä. Padan voi tarjota liha- tai kalaruoan lisukkeena tai pikkuateriana tuoreen hiivaleivän kanssa.
Ranskalainen kasvispata
3–4 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 1 iso yksikyntinen valkosipuli
- 3 paprikaa
- 1 (300 g) kesäkurpitsa
- 2 rkl voita
- 200 g mustakaalia
- 1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
- 1 tl suolaa
- 3–4 oksaa tuoretta timjamia
- 1 tl mustapippuria
Pinnalle
- lehtipersiljaa ja korianteria
Valmistusohje
- Revi mustakaalista kova ruoti pois ja leikkaa ruodit pieniksi paloiksi.
- Halkaise paprikat ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa sipulit ja paprikat lohkoiksi. Viipaloi kuorittu valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa ja mustakaali reilun kokoisiksi paloiksi.
- Kuullota sipulit, paprikat ja mustakaalin ruotipalat padassa voissa. Lisää hetken päästä muut kasvikset ja kuullota myös niitä. Lisää sitten kasvisten joukkoon tomaatit liemineen. Anna hautua hiljalleen, välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
- Mausta tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle yrttisilppua. Tarjoa hiivaleivän kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
