Herkullinen tortillamunakas valmistuu nopeasti: Täydellinen välipala kesällä
Tortillamunakas on helppo uuniruoka, joka sopii esimerkiksi välipalaksi tai pikkunälkään.Munakkaan päälle laitettavia täytteitä voi vaihdella oman makumieltymyksen ja käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan.
Munakastortilla
1–2 annosta
Ainekset
- 1 tortillalettu
- 3 kananmunaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 dl kinkkusuikaleita
- 1 tomaatti
- ½ avokado
- ½ dl raejuustoa
- 1 rkl ruohosipulia
Lisäksi
- uunin kestävä pannu
- leivinpaperia
Valmistusohje
- Valitse tortillalettu, joka on hiukan pannuasi isompi. Rypistele leivinpaperi, aseta se pannuun ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Paina tortilla pannulle paperin päälle ja käännä reunat ylöspäin.
- Riko munat kulhoon ja lisää mausteet. Kumoa munamassa tortillaletulle. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes munamassa on hyytynyt, noin 10 minuuttia.
- Munan kypsyessä paahda kinkkusuikaleet pannulla. Kuutioi huuhdeltu tomaatti. Puolita avokado, poista kuori ja kuutioi puolikas hedelmäliha. Hienonna ruohosipuli.
- Nosta kypsän munakastortillan päälle kinkut, kasvikset, raejuusto sekä ruohosipuli. Tarjoa heti.
- Vinkki: Kinkun sijaan voit käyttää esimerkiksi nakkipaloja tai kasviproteiinivalmistetta. Savukalakin sopii hyvin, eikä sitä tarvitse paahtaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



