Kesäkurpitsasta valmistuu nopea kesäruoka – kasvispihvit täynnä makua
Monipuolinen kesäkurpitsa sopii raastettuna myös kasvispihveihin.
Herkullisia kesäkurpitsapihvejä maustaa sipuli, minttu ja juustoraaste. Seuraksi sopii raikas salaatti, liha- tai kalaruoka. Kuva: Sanne KatainenMassasta ei pidä tehdä liian nesteistä, jotta pihvit pitävät paistettaessa muotonsa ja ne eivät hajoa käännettäessä. Jos koossa pysymisen kanssa on ongelmia, niin massaan kannattaa lisätä jauhoja, juustoa tai munankeltuainen.
Kesäkurpitsapihvit
4–5 annosta
Ainekset
- 1–2 (500 g) kesäkurpitsaa
- 1 kesäsipuli
- 1 muna
- 100 g juustoraastetta
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl minttua hienonnettuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Paistamiseen
- 2 rkl voita tai juoksevaa margariinia
Valmistusohje
- Pese ja raasta kesäkurpitsat. Puristele raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois. Voit myös kuivata raastetta pyyhkeeseen tai talouspaperiin. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia, jotta vehnäjauhot kostuvat ja turpoavat.
- Kuumenna lettupannulla rasvaa. Nostele kesäkurpitsamassaa lusikalla lettupannun koloihin tasaisiksi letuiksi. Paista keskilämmöllä, kunnes alapuoli on saanut sopivasti väriä. Käännä pihvit varovasti leveän lastan avulla ja kypsennä, kunnes myös toinen puoli on saanut väriä. Tarjoa pihvit salaatin, lihan, kalan tai makkaran kanssa.
- Vinkki: Kesäkurpitsapihvien paistaminen kysyy hiukan kärsivällisyyttä. Massan rakenteeseen vaikuttaa mm. kurpitsoiden nestepitoisuus. Paista maksimissaan keskilämmöllä ja käytä leveää lastaa. Jos pihvit eivät meinaa pysyä kasassa käännettäessä, voit lisätä massaan keltuaisen, juustoraastetta tai vehnäjauhoa sen mukaan, kuinka nesteistä massa on.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


