Helpoista helpoin uunilohiresepti – säästä aikaa ja vaivaa
Todella helppo uunilohi maustetaan yksinkertaisimmillaan vain suolalla ja pippurilla. Tämän herkun yhdeksän kymmenestä pistelee mukisematta.
Uunilohi on yksi suomalaisten suosikkiruoka, josta löytyy lukuisia variaatioita. Helpoimmillaan se valmistetaan vain suolalla ja pippurilla maustettuna. Kuva: Sanne KatainenRasvainen lohi on itsessään niin mehevää, että muusin kanssa tarjottaessa kastiketta ei välttämättä tarvita. Halutessasi voit kuitenkin sekoittaa kalan kylkeen kermaviilikastikkeen.
Helpoista helpoin uunilohi
4 annosta
Ainekset
- 800 g lohifileetä palana
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl sitruuna- tai mustapippuria
- (muutama tillinoksa)
Valmistusohje
- Pyyhi lohen pinta puhtaaksi ja nosta pala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, tai kunnes lohi on kypsää. Kypsennysaika riippuu kalan paksuudesta. Ohut filee kypsyy nopeammin kuin ison fileen paksu keskiosa.
- Ripottele halutessasi kypsän kalan päälle tilliä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai muusin sekä sitruunalla ja suolalla maustetun kermaviilin kanssa.
- Vinkki: Voit käyttää vuoassa leivinpaperia tai sipaista vuoan öljyllä, niin kalan nahka ei tartu vuokaan kiinni. Kalan voi kypsentää myös leivinpaperin päällä uunipellillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

