Superherkullinen voileipäkakku katoaa hetkessä juhlapöydästä: Täytteenä lohi ja maukas kurkkutartar
Rullattu voileipäkakku on kätevä ja helppo valmistaa. Se vie vähän tilaa jääkaapissa ja tarjoilupöydällä. Tee voileipäkakkuun herkullinen kalatäyte.Kalatäytteinen kakku on hyvin suosittu. Ripaus piparjuurta tuo raikkaan lisämaun savukalatäytteeseen. Joka toiseen kerrokseen sivellään tuoreesta kurkusta valmistettua tartartäytettä. Koristeeksi rullataan pieniä lohiruusukkeita. Graavilohi taipuu kylmäsavustettua lohta kauniimmiksi ruusukkeiksi.
Lohi-tartarvoileipäkakku
noin 15 annosta
Ainekset
- 15 viipaletta isoa, vaaleaa paahtoleipää
Kostutus
- noin 1 dl maitoa tai laimennettua sitruunamehua
Lohitäyte
- 200 g lämminsavulohta
- 1 rasia (200 g) tilli- tai yrttituorejuustoa
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
Tartartäyte
- noin 150 g tuoretta kurkkua
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rasia (200 g) valkosipuli tuorejuustoa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 dl ruohosipulisilppua
Pinnalle
- 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl sitruunamehua
Koristelu
- graavisuolattua lohta
- sitruunaa
- tilliä
Valmistusohje
- Hienonna lohi ja sekoita lohitäytteen ainekset keskenään.
- Raasta kurkku ja valuta hyvin. Sekoita jogurtti, tuorejuusto sekä valutettu kurkkuraaste. Mausta pippurilla ja ruohosipulilla.
- Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuesti pois. Levitä kolme leipäviipaletta vierekkäin. Kostuta pullasudilla leipäviipaleet. Levitä puolet tartartäytteestä levylle.
- Seuraavaan kerrokseen leikkaa yksi viipale keskeltä puoliksi. Laita reunoihin puolikkaat ja keskelle kokonaiset viipaleet. Näin kakusta tulee napakampi, koska saumat eivät ole samalla kohdalla alempien viipaleiden kanssa. Kostuta leipäviipaleet ja levitä päälle puolet lohitäytteestä.
- Seuraavaksi tulee kokonaisista viipaleista leipäkerros ja loppu tartartäyte, sitten puolitettu viipale reunoille, keskelle kokonaiset ja lohitäyte. Laita päällimmäiseksi kolme kokonaista leipäviipaletta.
- Kiedo kakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Nosta tarjoiluvadille. Tasoita reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto-jogurttiseos kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku. Poista paperit.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


