Tämän yksinkertaisemmaksi grillattu lohi tuskin tulee
Lohinyytit varhaisperunoiden kera viimeistellään voisulalla ja tuorejuuston nokareilla.Folionyytteihin kietaistut kokonaiset ateriat ovat käteviä, kun porukkaa on paljon, ja haluat tehdä esivalmistelut hyvissä ajoin ennen ruokailua.
Lohinyytit
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g varhaisperunoita keitettynä
- 600–700 g ruodotonta lohifileetä
- 150 g kesä- tai nippusipulia
- 1 dl tilli- ja/tai lehtipersiljasilppua
- 4–6 retiisiä
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 70 g voita sulatettuna
- 150 g kantarellituorejuustoa
Lisäksi
- leivinpaperia
- alumiinifoliota
Valmistusohje
- Viipaloi keitetyt perunat. Leikkaa lohifilee neljään osaan. Hienonna sipulit varsineen ja tuoreyrtit. Viipaloi retiisit ja valkosipulinkynnet.
- Leikkaa sekä leivinpaperista että foliosta neljä reilua palaa (noin 40 x 40 cm). Asettele leivinpaperit folioarkkien päälle. Jaa perunat, sipulit ja retiisit leivinpapereille neljäksi annokseksi.
- Nosta perunoiden päälle kalapalat, valuta päälle sitruunamehua ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää yrttisilppu ja valkosipulit lohipalojen päälle ja kaada päälle voisulaa. Lusikoi kalapalojen päälle nokareet tuorejuustoa. Sulje nyytit.
- Kypsennä lohinyyttejä grillissä noin 15 minuuttia. Avaa nyytit ja tarkista kalan kypsyys.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



