Tässä uusi suosikki kahvipöytään: Ihana kakku syntyy helposti
Italialaishenkinen sitruunakakku on raikas ja maukas kahvikakku, josta tulee kaikkien suosikki.Mehevä sitruunakakku
16 annosta
- Ainekset
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 3 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
- ¾ dl sitruunamehua
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- Koristeluun
- 1 dl tomusokeria
- ½–1 rkl sitruunamehua
- Jauhotukseen
- 1 rkl voita tai margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota 2½ litran rengasvuoka
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu ja maito.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä.
Koristelua varten siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon ½ rkl sitruunamehua. Tarvittaessa lisää sitruunamehua tipoittain, kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Pursota tai valuta kuorrutetta lusikalla kakun päälle.
Vinkki: Säilytä kakku viileässä. Kakun voi myös pakastaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



