Makeat naattiporkkanat herkullisella hunajakastikkeella – kesän helpoin lisuke
Hunajakastike, suolapähkinät ja keitetyt naattiporkkanat maistuvat kesältä – siis ihanalta.Pienet naattiporkkanat ovat maultaan porkkanoiden aatelia. Ne maistuvat kevyesti keitettyinä ihanilta, kun kylkeen paahtaa suolapähkinöitä ja päälle valuttaa hunajakastiketta.
Naattiporkkanat ja hunajakastike
4 annosta
Ainekset
- 10–12 pientä naattiporkkanaa
- ½ dl hunajaa
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ½ dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Pese porkkanat ja kuori vain, mikäli välttämätöntä. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Sekoita hunajaan sitruunamehu ja mausteet. Rouhi pähkinöitä veitsellä työlaudalla. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta.
- Valuta porkkanat ja nosta tarjoilulautaselle. Kumoa päälle pähkinät ja osa kastikkeesta. Tarjoa loppu kastike omasta astiastaan.
- Vinkki: Parhaimmillaan porkkanat ovat lämpiminä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

