Näitä tacoja on tehtävä uudelleen – ananassalsa vie maun uudelle tasolle
Kalatacot saavat kasvislisää punakaaliraasteesta, johon käännellään ananassalsaa.Texmex-ruoka on suosittua koululaistenkin keskuudessa. Kun kalapalat pyöräytetään tacomausteseoksessa, ja punakaaliraasteeseen sekoitetaan ananaspohjaista valmiskastiketta, ovat tortillat hetkessä valmiita nautittaviksi.
Kalatacot
3–4 annosta
- Ainekset
- noin 400 g kirjolohta (nahaton, ruodoton)
- 1 rkl tacomaustetta
- ripaus suolaa
- Ananas-kaalisalaatti
- 300 g punakaalia
- 1½–2 dl ananassalsaa
- ½ tl suolaa
- Lisäksi
- 1 pkt (10 kpl) minitortillalättyä (ø 14 cm)
- Tarjoiluun
- 1–2 avokadoa
- 1 dl ranskankermaa
- ½ ruukkua tuoretta korianteria
- 1 limetti
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa kala nahattomiksi suikaleiksi tai osta valmiita suikaleita. Ripottele paloille tacomaustetta ja kevyesti suolaa. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä̈ noin 10 minuuttia, riippuen kalapalojen koosta. Voit halutessasi paistaa kalat myös öljytilkassa paistinpannulla.
Leikkaa punakaali oikein ohuiksi suikaleiksi. Sekoita niiden joukkoon ananassalsa ja suola.
Kuumenna tortillaletut nopeasti kuivalla pannulla tai mikroaaltouunissa. Täytä kalalla ja kaalisalaatilla.
Lisää tacoille makusi mukaan avokadoviipaleita, ranskankermaa, tuoretta korianteria ja limettimehua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


