Kääretorttu muuttuu helposti kesäiseksi leivokseksi – todellinen vadelmaunelma
Kääretorttu on takuuvarma ja nopea kesäleivonnainen. Kääretortun voi leikata käteviksi annosleivoksiksi.
Kääretortusta leikatut palat muuttuvat leivoksiksi kerma-rahkapursotuksilla sekä tuoreilla vadelmilla. Kuva: Kari SalonenLeivosten pinta koristellaan kermaruusukkeilla tuoreiden vadelmien kera.
Vadelmaunelma
Noin 10 annosta
Ainekset
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) vadelmarahkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl tomusokeria
- ½ l vadelmia
Koristeluun
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vadelmia
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.
- Ripottele toiselle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja paperille ja poista pohjasta leivinpaperi.
- Vaahdota täytteen kerma ja sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Ripottele vadelmat päälle. Rullaa leivinpaperin avulla.
- Pursota kermavaahtoruusukkeita pinnalle ja koristele vadelmilla.
- Vinkki: Leikkaa kääretorttu annospaloiksi. Koristele kermavaahdolla ja vadelmilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


