Tilaa
  • Etusivu
  • MT Metsä
  • MT Hevoset
  • Maatalous
  • Ruoka
  • Uutiset
  • Lehdet
Hae
  • Etusivu
  • MT Metsä
  • MT Hevoset
  • Lehdet
Osastot
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Hevosmarkkinat
Tilaa uutiskirjeitä
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Juuri nyt: Miten maatilojen investointitukia tulisi kohdentaa? Lausuntoja kerätään parhaillaan
MT Metsä: Nurmeksessa kunnianhimoinen hanke kasvattaa biohiilen tuotantoa – riittäisi poistamaan ilmakehästä 100 000 henkilöauton vuosittaiset hiilidioksidipäästöt

Vadelma

Tee vispipuuro eri marjojen sekoituksista, näin syntyy erilaisia makuelämyksiä. Aina herkullinen välipala jääkaappikylmänä maidon kanssa.

Marjaisa vispipuuro maistuu vuodesta toiseen

Ruoka|Ruoka19.8.2022
Vadelmaviinietikka sopii sellaisenaan salaatinkastikkeeksi. Sitä voi myös käyttää erilaisten kastikkeiden raaka-aineena.

Tämä vadelmista syntyvä maukas herkku kelpaa hyvin myös lahjaksi

Ruoka|Ruoka29.7.2022
Napolintorttu kootaan vasta juuri ennen tarjoilua.

Aarre | Napolintorttu

Ruoka|Resepti10.8.2021
Gluteeniton vadelma-marenkivuokakakku on hauskasti erilainen herkku. Tarjoa se heti, sillä marenki vettyy säilytettäessä.

Vadelma-marenkivuokakakku

Ruoka|Resepti6.8.2021
Metsävadelmavaahto maistuu sellaisenaan, kakun täytteenä tai keksien kanssa.

Aarre | Vadelmavaahto

Ruoka|Resepti3.8.2021
Itse tehty hilloke on ilo nostaa pöytään niin jäätelön kuin vaikka köyhien ritareiden lisäksi.

Ruhtinatarhilloke

Ruoka|Resepti2.7.2021
Tässä piirakassa on käytetty karpaloita ja mustikoita, mutta voit käyttää mitä tahansa marjoja.

Aarre | Naapurin tädin marjapiirakka

Ruoka|Resepti15.4.2021
Kakku on juhlava ja täyteläinen, mutta raikas juustokakku. Browniepohja on ihanan tahmeaa ja vadelmatäyte raikasta.

Vadelmajuustokakku browniepohjalla

Ruoka|Resepti15.5.2019
Lisää lopuksi jäiset, kotimaiset vadelmat puuroon. Näin väri säilyy kauniin punaisena.

Vadelmainen spelttipuuro

Ruoka|Resepti29.3.2019
Runebergin päivän kahviherkku voi olla myös kuppikakkumainen pieni leivos.

Porvoolaiset kuppikakut

Ruoka|Resepti1.2.2019
Pannukakku maistuu myös kylmänä raikkaan marjasalsan kera.

Pannukakku

Ruoka|Resepti10.8.2018
Kardemumma ja tuore minttu antavat piristävän säväyksen punaisista marjoista tehtyyn hilloon.

Punainen marjahillo

Ruoka|Resepti3.8.2018
Houkutteleva marjamisu valmistuu hetkessä ilman uunia.

Marjamisu

Ruoka|Resepti13.7.2018
Rapea marenkipinta voi olla haasteellinen leikattaessa, mutta herkullinen syötäessä.

Vadelma-marenkitorttu

Ruoka|Resepti13.7.2018
Alkoholi irrottaa marjan väriaineita sekä maku- ja tuoksuaromeja.

Aarre | Juomia vadelmasta

Ruoka|Resepti8.6.2018
Voit tehdä myös suupalaleivoksia pienempiin paperivuokiin. Silloin paistoaika on lyhyempi.

Vadelmasilmät

Ruoka|Resepti25.5.2018
Hyydyttämällä marjaisasta smoothiesta tulee kevyt kakkuherkku.

Kuningattaren smoothiekakut

Ruoka|Resepti11.5.2018
Vadelmat ja mustikat säilyttävät makunsa ja rakenteensa, kun ne lisätään jäisinä valmiiseen kiisselipohjaan.

Marjakiisseli

Ruoka|Resepti20.4.2018
Vadelmasima on upeanvärinen vapun juhlajuoma.

Vadelmasima

Ruoka|Resepti20.4.2018
Leivo helmikuun alussa näppärät Fredrikan herkkupalat.

Fredrikan herkkupalat

Ruoka|Resepti2.2.2018
Vaihda vadelmamehu vaikka karpalomehuun. Tarkista aina sopiva makeus ennen kulhoihin annostelua.

Vadelmalumi

Ruoka|Resepti5.1.2018
Ruistaikinapeitteen alla marjoista syntyy suussa sulavaa lusikoitavaa.

Kuningatarkukot

Ruoka|Resepti25.8.2017
Viilihomeen ansiosta pinnalle noussut kermakerros ¬muodostaa samettimaisen pinnan vadelmakotiviiliin.

Marjaviili

Ruoka|Resepti4.8.2017
Vadelmista voi valmistaa raikasta semifreddoa.

Vadelmainen semifreddo

Ruoka|Resepti28.7.2017
Omenat ja vadelmat pitävät kardemummaiset muffinit mehevän maukkaina.

Vadelma-omenamuffinit

Ruoka|Resepti14.7.2017
Pavlova on venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty ihana marenkijälkiruoka.

Pavlova

Ruoka|Resepti2.6.2017
Laskiaisriehan kruunaa pullavanukas, jossa ikuinen kädenvääntö hillon ja mantelimassan välillä on soviteltu tasapeliksi. Molempia on yhtä paljon.

Laskiaispullavanukas

Ruoka|Resepti24.2.2017
Värikäs välipala on helppo valmistaa. Siitä saa silmänilon lisäksi energiaa iltapäivään.

Värikäs marjavälipala

Ruoka|Resepti19.8.2016
Metsämarjat ovat kesälettujen parhaita lisukkeita.

Marjakimara

Ruoka|Resepti31.7.2015
Viime kesän mustikoista ja vadelmista valmistuu kookoksen makuinen jälkiruoka.

Kuningatarsohjo

Ruoka|Resepti24.4.2015

Luetuimmat

  • Ihmesahat lennättävät vettä Lappajärven jäällä – katso video ME-jääkarusellin teosta
    27.1.
  • Emäntäkalenterista tuttu Sini Tikkanen on lehmiensä yksinhuoltaja – ”Emäntä on arvonimistä arvokkain, ja sen taakse kätkeytyy aito ja työtään rakastava voimanainen”
    17:00
  • Nurmon keksijä nikkaroi 2,5 metriä leveän kolan, koska kaupan muoviset työntimet tuntuivat leluilta
    26.1. Tilaajalle
  • ”Mulla ei oo ikänä ollut pitohevosia eikä tule” ‒ Otto Salojensaari kertoo periaatteensa Kari Lähdekorvelle MT Hevoset -ohjelmassa
    27.1.
  • ”Koko alan etu olisi, että trendi jyrkkenisi selvästi” ‒ Reijo Karhinen tviittasi maatilojen määrän vähenemisestä
    27.1.
  • Näillä hinnoilla suomalaiset metsänomistajat myyvät puutaan vientiin: ”Sinne, missä niistä on maksettu eniten”
    26.1. Tilaajalle
  • Sähkö on viikonloppuna halpaa ‒ tämä tunti erityisen edullinen
    17:36
Näytä lisää

Uusimmat uutiset

  • Tuuliavantoja, jäätyneitä peuroja, jäänalaisia aaltoja - retkiluistelijan pitää varautua monenlaisiin yllätyksiin
    19:00
  • Jean-Michel Bazíre voitti Prix du Luxembourgin Kirsi Mannisen hoitamalla jenkkihevosella
    18:10 Tilaajalle
  • Kilpailulakia on päivitettävä − viljelijät eivät voi nykyään ryhtyä lakkoon
    18:00 Tilaajalle
  • Suomen Toto75-karonkka: Jymy-yllätysten iltapäivä Lappeenrannassa – M.A. Piste juhli kotiradallaan
    17:58
  • Sähkö on viikonloppuna halpaa ‒ tämä tunti erityisen edullinen
    17:36
  • Luke: Jatkuvapeitteinen kasvatus edistäisi metsätalouden vesiensuojelua etenkin turvemailla
    17:30
  • Emäntäkalenterista tuttu Sini Tikkanen on lehmiensä yksinhuoltaja – ”Emäntä on arvonimistä arvokkain, ja sen taakse kätkeytyy aito ja työtään rakastava voimanainen”
    17:00
Näytä lisää
Tilaa uutiskirjeitä
Seuraa
Tilaa
Osoite
  • Simonkatu 6
  • PL 440
  • 00101 Helsinki
  • 020 413 2100
Asiakaspalvelu
  • Asiakaspalvelu
  • Usein kysyttyä
  • Ota yhteyttä
Mediamyynti
  • Mainostajalle
  • Mediatiedot ja hinnat
  • Ota yhteyttä
Toimitus
  • Yhteystiedot
  • Palautelomake
Viestimedia OyBriefly in English
KäyttöehdotTietosuojaEvästeet
© Maaseudun Tulevaisuus