Tämä keltainen herkkupizza yllättää: Kastike jotain aivan uutta
Oletko nähnyt keltaista pizzaa? Maukkaassa pizzassa maistuvat kurpitsa, salsiccia-makkara, homejuusto, mozzarella ja salvia. Nam!Makkara-kurpitsapizza
4 pizzaa
Ainekset
- 1 ps (4 kpl) pizzataikinapalloja (pakaste)
- noin 1 kg talvikurpitsaa (ns. säilöntäkurpitsaa)
Lisäksi
- ½ prk (à 200 g) raejuustoa
- muutama tippa srirachakastiketta
- 1 dl pecorino- tai parmesaaniraastetta
- 1 pkt (n. 300 g) salsiccia-raakamakkaraa
- 1 sipuli
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 pkt homejuustoa
- 2 mozzarellajuustoa
- kurpitsalastuja
- salvianlehtiä
Valmistusohje
- Ota pizzataikinat hyvissä ajoin sulamaan. Tarkista sulatusohje pakkauksesta.
- Leikkaa kurpitsasta noin kilon pala sekä pieni lohko. Leikkaa isompi pala kuorettomaksi ja paloittele muutamaan palaan. Leikkaa pienemmästä palasta lastuja esim. kuorimaveitsellä. Laita lastut rasiaan ja nosta kylmään.
- Kypsennä kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta palat. Sosetta tulisi olla noin 4 dl sosetta. Lopun soseen voi tarvittaessa pakastaa. Lisää soseeseen raejuusto, sriracha ja juustoraaste. Soseuta uudelleen. Jos et käytä heti, niin säilytä rasiassa jääkaapissa.
- Poista raakamakkaroista kuoret ja murustele makkarat paistinpannulle. Lisää hienonnettu sipuli ja chilihiutaleita. Paista, kunnes makkara on saanut väriä ja sipulit ovat pehmenneet.
- Kuumenna uuni maksimilämpötilaan, eli 250–300 asteiseksi. Jos sinulla ei ole pizzakiveä, niin anna pellin kuumeta uunissa. Taputtele kohonneet taikinat jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi. Ota pelti uunista ja nosta pizzapohja kuumalle pellille. Levitä nopsasti pohjalle kurpitsasosetta, paistettua makkaraa ja homejuustoa. Siirrä uuniin noin 4 minuutiksi. Lisää päälle puolikas mozzarella paloiteltuna, kurpitsalastuja sekä muutama salvianlehti. Jatka paistamista, kunnes reunat ovat saaneet sopivasti väriä.
- Täytä näin kaikki neljä pizzaa. Tarjoa heti.
- Vinkki: Voit halutessasi kypsentää kurpitsan ja valmistaa soseen, vuolla kurpitsalastut ja kypsentää makkaran jo 1–2 päivää etukäteen. Näin pizzojen kokoaminen on nopeaa silloin, kun taikinat ovat sulaneet ja on tarkoitus valmistaa herkulliset pizzat.
- Vinkki: Makkara, homejuusto ja muut juustot ovat suolaisia, joten sose ei kaipaa lisättyä suolaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


