Ota mummonkurkkujen lisäksi mummonretiisit: Herkulliset pikkelivihannekset maistuvat grilliruoan kera
Mummonretiisit valmistetaan mummonkurkkujen tapaan, mutta maustetaan chilillä. Sopivasti potkaisevat retiisiviipaleet sopivat monien ruokien kaveriksi.
Retiisi on kasvimaiden nopeakasvuinen luottovihannes, joka keittiössä jää harmillisen vähälle käytölle. Kuva: Helena Saine-LaitinenJos oman kasvimaan retiisit kasvavat liian kitkeriksi, niin kaupoista löytyy miedommiksi jalostettuja lajikkeita. Mummonkurkkujen tapaan valmistetut, mutta chilillä terävöitetyt retiisiviipaleet sopivat monenlaisten ruokien kylkeen. Kokeile niitä esimerkiksi hampurilaisten tai hot dogien kanssa, tai savustetun kalan kaverina.
Chiliset mummonretiisit
6 annosta
Ainekset
- 15–20 retiisiä
- ¼–½ chilipalko
Liemi
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- (ripaus chilihiutaleita)
Valmistusohje
- Pese retiisit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, joko veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi chili.
- Nosta viipaleet kannelliseen lasipurkkiin, joko yhteen isoon tai muutamaan pienempään.
- Mittaa liemen aineet kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Liemen ei tarvitse kiehua, riittää, että sokeri liukenee. Lisää halutessasi ripaus chilihiutaleita.
- Kaada liemi retiisinviipaleiden päälle ja sulje kansi. Hölskytä purkkia ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Chiliset mummonretiisit maistuvat liha- ja kalaruokien lisukkeena, hot dogien tai hampurilaisten, sekä grilliruokien kaverina.
- Vinkki: Chilin maku voimistuu säilytyksen aikana, joten lisää sitä varovasti, jos olet tottumaton chilin käyttäjä. Käytä mummonretiisit viikon kuluessa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

