Superhelppo pastakastike, jossa maistuu syksy: Kokeile ja ihastu
Kurpitsasoseesta valmistuu pastakastike, jonka lempeää makua mausteiset makkarat täydentävät loistavasti.Kurpitsapasta
4 annosta
Ainekset
- noin 1,2 kg hokkaidokurpitsa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g tomaatteja
- 2 lehtisellerinvarsi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi
- 350 g pastaa
- 1 pkt n. (280 g) mausteista raakamakkaraa
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
Valmistusohje
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Aseta puolikkaat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta alaspäin. Lisää pellille kuoritut sipulit. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Lisää pellille tomaatit ja paloitellut lehtisellerit. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on pehmeää ja kypsää.
- Kaavi kurpitsan hedelmäliha tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää muut kasvikset sekä mausteet ja viinietikka. Soseuta.
- Ota soseesta 4 dl kattilaan. Keitä toisessa kattilassa pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Leikkaa makkara paloiksi ja ruskista öljyssä pannulla. Kuumenna kurpitsasose ja lisää siihen kookosmaito. Sose saa olla melko löysää. Tarkista soseen maku ja lisää halutessasi mausteita.
- Ota desi keitinvettä talteen, siivilöi al dente -kypsä pasta ja sekoita kurpitsasoseen joukkoon. Kuumenna, ja lisää tarvittaessa keitinvettä, kunnes koostumus on sopivaa. Lisää lopuksi makkarat.
- Tarjoa heti parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.
- Vinkki: Soseutettu hokkaidokurpitsa tanakoituu jäähtyessään. Pakkaa loppu sose sopivan kokoisiksi annoksiksi, jäähdytä ja pakasta. Pakastettua sosetta voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



