Fariinisokeri antaa uunilohelle ihanan makean ja rapean kuoren: Tätä kannattaa kokeilla!
Fariinisokeri ja pankojauho antavat uunilohelle kivaa rapeutta ja ripauksen makeutta.Rapea fariinisokerilohi
4–5 annosta
- Ainekset
- noin 700 g ruodotonta lohifileetä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl dijoninsinappia
- Muruseos
- 50 g voita
- 1 dl panko- tai korppujauhoja
- 2½ rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna
Valmistusohje
Pyyhi kala talouspaperilla ja leikkaa se annospaloiksi. Sivele leikkuupinnat sinapilla. Nosta palat voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sulata voi ja sekoita sen joukkoon loput muruseoksen ainekset. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kalapaloille.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää, noin 50 astetta.
Tarjoa lisukkeena perunasosetta, höyrytettyjä varsiparsakaaleja ja halutessasi tilliöljyä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


