Uuniperunat kahdella täytteellä: Unohda folio, näin saat parhaan tuloksen
Uuniperunoille valmistetaan kaksi helppoa, kylmää täytettä, joista toiseen tulee katkarapuja ja toiseen fetaa sekä linssejä.
Uuniperuna on monipuolinen ja pidetty ruoka, sillä täytteissä on valinnanvaraa kaikkien makuun. Kuva: Sanne KatainenOhjeemme kaksi täytettä ovat kylmiä ja helppotekoisia. Katkaraputäyteen tahna tehdään raejuustosta ja tillistä, ja toisessa maistuvat feta, paprika ja linssit.
Uuniperunoiksi kannattaa valita soveltuva lajike, esimerkiksi Bellarosa tai Rosamunda. Entisaikojen ohjeen folion käärimisestä perunan päälle voi unohtaa, sillä parhaat ja rapeakuorisimmat uuniperunat syntyvät ilman foliokäärettä. Näin säästetään sekä foliota että luontoa.
Hässäkkäviikon uuniperunat kahdella täytteellä
4 annosta
Ainekset
- 8 uuniperunaa (esim. Rosamunda)
- 1 tl rypsiöljyä
Katkaraputäyte
- 2 ps (à 180 g) katkarapuja (pakaste)
- 250 g raejuustoa
- ½ ruukku tilliä
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Linssi-Fetatäyte
- 1 tlk (230 g) käyttövalmiita linssejä
- ½ paprika
- 200 g fetajuustoa
- 1 rkl maitoa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl timjamia hienonnettua
- 1 tl hunajaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Pese perunat ja pyöräytä pintaan rypsiöljyä. Pane perunat uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Perunat ovat kypsiä, kun haarukka uppoaa niihin vaivatta.
- Katkaraputäyte:
- Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ennen ruoan valmistusta. Valuta raejuusto.
- Mittaa kaikki aineet katkarapuja lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi.
- Linssi-fetatäyte:
- Huuhtele ja valuta linssit. Kuutioi paprika.
- Murenna fetajuusto kulhoon ja lisää maito. Vaahdota sähkövatkaimella tahnaksi. Mausta tahna ja sekoita joukkoon linssit ja paprikakuutiot.
- Tarjoa heti uuniperunoiden kanssa.
- Vinkki: Täytteet maistuvat myös leivän kanssa tai kasvisten kanssa dippityyppisesti tarjottuna.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
